Smallman със сигурност са една от най-ярките и отличителни групи в последните десет години. Верни на принципа си да не стоят в рамки и да не си поставят сами бариери, сега четиримата работят върху много специално ново издание с диджея и продуцент Иван Шопов. Познаваме го от проектите му Бalkansky с Теодосий Спасов и Иво Христов, Cooh, The Third Man. Иван Шопов е едно от най-силните имена на българската електронна сцена, като музиката му го е отвела къде ли не по света, включително в Северна и Южна Америка, Азия, както и на десетки партита и фестивали в Европа.

Познанството на smallman с Иван Шопов датира от много време, а сега най-сетне стига и до логичната си кулминация – сътворяване на съвместна музика. В края на лятото музикантите се качиха заедно в село Манастир, където се роди и третият албум на smallman “Envision”, за да напишат заедно едно парче. Колаборацията между тях обаче се оказа толкова естествена и хомогенна, че вместо една песен, smallman и Иван Шопов са готови с материал за цяло ново EP. След прецизно пресяване на песните, през октомври те ще влязат заедно в Kore Studio в Лондон с продуцента Джордж Апсиън. И на 17 ноември ще представят съвместната си работа с много специален и различен концерт в Club Terminal 1.

Иван Шопов
Иван Шопов

На събитието в София smallman ще излязат на сцената заедно с Иван Шопов и ще свирят за пръв път пред публика новите си песни. Специален гост на шоуто ще бъде и вокалната формация Avigeya.

Smallman отварят поредната нова страница по пътя си. След участие на румънския Rockstadt Extreme Fest през август, в началото на октомври ще свирят на 18-ото издание на холандския фестивал Prog Power, а на 11 октомври са специален гост на концерта на американската дуум сензация Subrosa в Лондон. След това идва и специалният концерт на smallman с Иван Шопов в София на 17 ноември.

smallman_ep_promo_poster_50x70_web_prvw

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар