Слънчеви очила през зимата? Защо не?

Слънчевите очила са един от най-модорените и практични аксесоари на нашето време. Едновременно изглеждаш добре, а в същото време предпазваш очите си от вредната директна слънчева светлина. Дизайнът им се е развил и продължава да се развива стремглаво напред. В момента на пазара има модели, които  не сме си и представяли преди няколко години.


Трендовете през 2018-а вдигнаха нивото на нашата “sunglasses game”. Най-реномираните марки, които ние търпеливо слушаме, когато задават тенденции, ни казват, че в момента най-желаните очила са именно нестандартните. Какво имаме предвид под нестандартни? Говорим за необичайни форми на стъклата, размери и цветове.

В тазгодишните си колекции Louis Vuitton включи предимно такива с форма тип "модерно извънземно" или с други думи - широки във вътрешността и изтъняващи към края, даващи леко извън планетарен вид.

 

Miu Miu заложи на геометрията или по-точно: на геометричната форма правоъгълник, даващ доста ретро вайб. 

Класиката в жанра, Chanel, върна скиорските очила в модата, като разбира се, остави своя отпечатък на изтънченост и класа.

Кралете на изисканата ексцентричност, Dolce & Gabbana, решиха да добавят аксесоари на аксесоара, т.е можем да видим пера, листа и различни материали и материи, прикрепени към стъклата.

Няма как да не мислим за лятото и носенето на очила с носталгия. Но ако ви кажем, че можете да носите този любим аксесоар през зимата и това да е полезно за вас?! Да, правилно четете. Ще ви представим няколко причини да добавите този навик към вашето ежедневие.

Въпреки че свързваме зимния сезон с всичко друго, но не и светлина, отблясъците през този период са често срещан проблем, на който не обръщаме внимание, а вреди на нашето зрение. В този момент слънцето се намира в по-ниска позиция, което прави отразяването на светлината и създаването на неприятни отблясъци, по-лесно. Те ни карат да се мръщим и присвиваме очи, което както знаем, причинява фини бръчици около очите. Това е първата причина, заради която ви съветваме да носите очила през зимата.

Друг дразнител на деликатната кожа около очите са вредните слънчеви лъчи, които освен това са един от главните виновници за пердето в очите. Ако си мислехме, че слънчевата светлина е опасна за здравето на нашите очи, то отражението ѝ в снега е двойно по-голяма опасност за нас. Затова ние тази зима ще заложим на сигурно.

На последно, но не по значимост, място, е предпазването от главоболие и болки в очите. Зениците контролират достъпа на светлина до ретината ни. За да я регулират, те се свиват и разширяват при подходящите условия, но в много ярка среда очите ни не могат да реагират достатъчно бързо, което води до неволно примигване, а прекалено честото примигване предизвиква болки в главата и очите ни.

Тази зима може да поносим очилата, които си взехме лятото, а не ни стигна времето да им се порадваме. Можем да бъдем мистериозни и да запазим целостта на зрението си. Защо не?

Диана Маджарова

На 22 години. Кореист, търсещ новото и предизвикателството. Харесва симбиозата между модерното и древното, за да я спечелите - цитирайте Аристотел, докато играете компютърни игри, или ѝ подарете таралеж.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни