Вече е официално. The Cursed Child е осмата част от поредицата за Хари Потър и първата, която ще бъде представена на сцена. Ето какво научихме още от Pottermore.

„Винаги е било трудно да си Хари Потър и сега също не е особено лесно, когато той е служител в Министерството на Магията, съпруг и баща на три деца. Докато той се бори с миналото, което отказва да остане там, където принадлежи, най-малкият му син Албус е принуден да се справя с тежестта на семейното наследство, която той самият никога не е искал. И докато минало и настояще се преплитат зловещо, баща и син научават истината: понякога мракът идва от най-неочаквани места.”

Последно видяхме Хари, когато изпращаше за Хогуортс синовете си Джеймс Сириус и Албус Сивиръс. Какво се случва след това, разказва пиесата, написана от Джак Торн и режисирана от носителя на награди „Тони” и „Оливър” Джон Тифани в колаборация с Джоан Роулинг, разбира се.

Постановката е разделена на две части и в нея ще участват над 30 актьори, които предстои да бъдат обявени. Роулинг, Тифани и Торн разказват: „ Вълнуващо е да разглеждаме света на Хари по съвсем нов начин от гледната точка на театъра. Съвместната ни работа по тази история е вълнуваща за всички нас и нямаме търпение да представим осмата история в Palace Theatre следващото лято.”

А ето какво споделя и самата Роулинг: „Историята съществува, само защото правилната група от хора предложиха брилянтна идея как да представим Хари Потър на сцената. Убедена съм, че когато публиката види Harry Potter and the Cursed Child, ще разбере защо сме решили да представим историята по този начин.”

Пиесата ще направи своята премиера в Лондон през лятото на 2016 година. Билетите ще бъдат в продажба от 28 октомври за всички, регистрирали се предварително за специална резервация и от 30 октомври за останалата публика.

А ние се питаме: ще оживее ли историята отново върху книга?

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар