Новата песен на Jin Monic - Slow Cinema е вече факт и от днес меломаните могат да я намерят в Spotify и в останалите музикални платформи, a също и с прекрасно видео към нея в YouТube.

Екстравагантна, стилна, много различна, но в същото време абсолютно “в техен стил”, песeнта Slow Cinema е поредната висока топка, която бандата подхвърля със замах към феновете си. Запомняща се, мелодична и танцувална, тя звучи още по-симпатично и в унисон със стилното си лирик видео. То е дело на София Добрева и е по текст на самата песен. Автор на музиката е Боян, а текстът е на Николай от бандата. Ключови детайли в песента са дело на Благо от Hayes&Y. Форматът лирик видео напоследък се използва често и от някои световни инди изпълнители. Ето че и българска инди банда в лицето на Jin Monic може да се похвали с подобно видео и то от най-висока класа и стил.

 “Работихме по “Slow Cinema” в последните три години (с няколко прекъсвания) и сме изключително доволни от финалния вариант. Голяма заслуга за това има и нашият тонрежисьор - Десо Велчев, който успя да чуе и да сбъдне всичките ни желания”, споделят момчетата от Jin Monic. “Вярваме, че парчето пасва добре като смисъл и звучене точно на този период от годината, в който лятото тъкмо си отиде и всички сме леко замаяни от сблъсъка с хладната меланхолия на есента”, добавят още те.

Jin Monic са част от лейбъла HOMEOVOXMUSIC на Жоро от Остава, който е ко-продуцент на новото парче, заедно с Благо от Hayes&Y. Групата се събира през 2011 г. и до днес това са: Николай (вокал), Ивайло (китара), Боян (китара), Джокич (бас) и Георги (барабани). Първият им сингъл „Sober Face“ е от 2015 г. и е последван от синглите „Esus“ и „You Stay Blue“.

През 2016 г. излиза първият им едноименен албум, а през 2018 г. излиза EP-то Candy Coated с видео клип към едноимената песен. Парчето влиза под №1 в класацията “ТОП 20” на БНР и остава там две поредни седмици. В началото на 2019 г. бандата пусна песента “Saline” заедно с нестандартно видео към нея, снимано изцяло с камерата на мобилен телефон. Ко-режисирано от Боян (китарист в групата) и Магдалина Дианова (художник и аниматор) - резултатът е повече от интересен. Подходът на бандата и към Slow Cinema продължава да е в духа на нестандартното, подчервавайки и залагайки на стилно музикално и визуално присъствие.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар