Ирландската певица Шинейд О'Конър отвори нова страница в бурния си живот. Тя обяви чрез социалните мрежи, че вече е мюсюлманка и се прекръства на Шухада Давит.

"Това е за да обявя, че съм горда да се превърна в мюсюлманка", написа О'Конър в Twitter, обяснявайки, че новата ѝ вяра е "естественият край на пътуването за всеки един интелигентен теологист".

"Всички библейски текстове водят до исляма. Което прави всички други текстове излишни", добави тя, преди да обяви, че вече ще се подвизава под ново име. "Ще ми бъде дадено друго име. То ще бъде Шудада".

Шудада вече смени името си в социалната мрежа, където замени и профилната си снимка с изображение, което казва: "Носете хиджаб, просто го направете". В своя Twitter тя също така предупреждава, че ще блокира всеки, който използва расистка или анти-мюсюлманска реторика.

Daily Mail от своя страна информира, че на арабски "Шудада" означава "мъченици".

В следващите дни тя публикува и няколко снимки, на които вече е покрила изцяло косата си. "Щастлива" гласи кепшънът на една от тях.

Някогашната певица сподели и видеа, на които тя вече се упражнява да изпълнява традиционни за исляма песни. Ирландката се извини и за грешките, които все още допуска, що се отнася до писането на арабски език.

В миналото Шинейд О'Конър протестираше срещу извращенията на католическата църква, а през 1992 година тя сътвори един от най-скандалните моменти в Saturday Night Live, разкъсвайки в ефир снимка на Папа Йоан Павел II.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар