И друг път сме споменавали, че "Историята на прислужницата" по едноименния роман на Маргарет Атууд е един от любимите ни сериали в последно време. Шоуто на Hulu пожъна изключителен успех за първите си два сезона, както и огромен брой награди и призове. И успя да ни запали. О да, определено - това не е лъжа.

Успехът на сериала явно е вдъхновил неговата авторка да напише и продължение, защото именно това ще се случи. Маргарет Атууд потвърди, че повече от 30 години след написването на книгата, тя ще ни подари и нейно продължение.

Тя сподели, че много от въпросите, които е получавала от фенове, ще послужат като вдъхновение за новия роман.

"Всичко, което някога сте ме питали за Гилеад и за неговите вътрешни афери е вдъхновението за тази книга", заяви Атууд, добавяйки: "Добре де, почти всичко! Останалото вдъхновение идва от света, в който живеем".

Продължението на "Историята на прислужницата" ще се казва The Testaments и се очаква на пазара през месец септември 2019 година. А ние ще я очакваме с нетърпение и на български език.

Колкото до сериала, ние вече очакваме неговия трети сезон. Както знаете, първият сезон е базиран изцяло на книгата на Атууд, докато при втория сюжетът вече е дело на сценаристите на шоуто.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар