"Живите мъртви" се завръща в телевизионен ефир на 23 октомври, когато в ефира на AMC ще бъде излъчен първи епизод от седмия пореден епизод на сагата, базирана на комиксите на Робърт Къркман. Шестият сезон на ТВ драмата приключи с убийствен клифхенгър, при който лидерът на Спасителите Нигън уби един от заловените пленници с добре "пипнатата" си бейзболна бухалка, която, подозираме, ще се стовари върху главите на още не малко хора в следващите месеци.

Какво обаче можем да очакваме от предстоящия седми сезон на "Живите мъртви"? Клифхенгърът от края на миналия сезон определено ни кара да тръпнем в очакване на подновяването на сериала, а ето и седем неща, които предизвикват интерес:

1. Морган и Керъл са в безопасност... засега.

Въпреки факта, че повечето от главните герои в сериала са застрашени от сигурна смърт изпод бухалката на Нигън, поне знаем, че Морган и Керъл са в безопасност. Или поне се надяваме, че това е така. В края на сезон 6 Морган и наранената Керъл бяха отведени от двама души в брони, за които знаем, че са членове на Кралството - още една колония от оцелели, водена от Езикиъл. А говорейки за него...

2. Крал Езикиъл е тук. И идва с тигър!

Крал Езикиъл е лидер на Кралството, като той ще запише дебют в сериала през новия сезон. Изигран от Кари Пейтън, Езикиъл управлява група от оцелели, които са построили стена около стара гимназия. Почитателите на комиксите вече са наясно с неговата личност, но за тези, които не са, може би е интересно, че той има не друго, ами тигър в ролята на домашен любимец.

Точно така - Езикиъл има свой личен тигър, носещ името Шива, който стои неизменно до него. Този факт определено прави образа на Крал Езикиъл още по-екстравагантен, като с интерес очакваме да научим повече за него.

tumblr_oaqil8gzsz1qcb892o1_500

3. Дуайт ще има време да развие образа си

Дуайт е един от т.нар. "спасители" на Нигън, който има нещо като силна лична вражда с Деръл. Очаква се по време на сезон 7 Дуайт да има още по-голяма роля, имайки предвид, че Спасителите ще се превърнат в пълноправна част от пейзажа на "Живите мъртви". Големият въпрос е - ще остане ли Дуайт верен на Нигън или предишните му опити да се измъкне от неговите лапи води към изненадващ алианс с Рик и групата му?

4. Какво ни очаква от "Иисус"?

Пол "Иисус" Монро определено бе един от най-любопитните персонажи, които ни бяха предложени по време на миналия сезон. "Иисус" вече доказа себе си като повече от способен боец и лоялен приятел на Рик и групата му, като то официално бе "повишен" до регуларен статут в шоуто, което предполага и повече време за него в сезон 7. А как точно той ще допринесе в битката срещу Спасителите, това предстои да видим.

5. Без повече клифхенгъри

Екипът, стоящ зад телевизионната адаптация на "Живите мъртви", изглежда са приели насериозно яростта на феновете от клифхенгъра, който им спретнаха във финала на шести сезон. Поради това и създателят на комиксите Робърт Къркман увери, че подобен клифхенгър в бъдеще няма да се повтори.

"Мисля, че всички от креативния екип на "Живите мъртви" си взеха поука от станалото. Не бих очаквал подобен клифхенгър и в края на седми сезон. Ние обичаме нашата фенбаза, обичаме аудиторията си и ако не харесвате този, значи ще харесате следващия".

the-walking-dead-6-16-3840000-45

6. Нигън и неговата бухалка

Нигън раздава справедливост по свои собствени закони, като неговата любима бухалка дори си има и име - Лусил. Спокойно можем да кажем, че в "Живите мъртви" не е имало толкова ярък злодей от времето на Губернатора. А дали Нигън ще успее да достигне подобни нива на психопатско и маниакално поведение, каквото видяхме при Губернатора (спомнете си само какво се случи на Хършел, б.р.), това ще разберем съвсем скоро. От видяното в последния епизод на шести сезон обаче можем да съдим, че определено ни очакват близки срещи с един завършен злодей.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар