#ШЕФКАТА или кое е момичето зад Nasty Gal


Издателство „Киви“ дръзко открива летния сезон с #ШЕФКАТА – една книга, променила живота на стотици хиляди жени по целия свят. С публикуването си през 2014 г. в САЩ, автобиографията на бизнесдамата и модна икона София Аморусо светкавично се превръща в глобален феномен и днес е настолна библия за всяка успешна предприемачка. В края на април своя дългоочакван дебют направи и Netflix сериалът Girlboss, който е свободна адаптация на книгата.

Иронично, първият предмет, който София продава онлайн, е крадена книга. Твърдо решена да смаже капитализма, през 2002 г. непокорната тийнейджърка намира препитание в дребни кражби и ровене по кофите за безплатни гевреци. Нейният каменист житейски и творчески път е детайлно описан в сензационния мемоар #ШЕФКАТА, който е истински еликсир срещу сивото и задушаващо ежедневие. От аутсайдер във всяко училище и на всяка работа София съумява да се превърне в двигател на мултимилионната модна империя „Насти Гал“ и да изгради живота, за който винаги е мечтала. Живот, в който е свободна сама да определя правилата.

През 2012 г. авторитетното бизнес списание Inc. обявява „Насти Гал“ за „една от най-бързо развиващите се компании в Съединените щати“, а само четири години по-късно брандът оглавява класацията на Internet Retailer за петстотинте най-успешни интернет търговци, изпреварвайки гиганти като Apple и Amazon. Синоним на „ярка индивидуалност и разпознаваем стил“, в наши дни „Насти Гал“ е начин на себеизразяване за жените от поколението „Милениум“, които са способни, уверени и искат всичко – тук и сега. Вдъхновени от прочетеното в мемоара на София, отдадени почитателки на бранда й дори стартират собствено социално движение на жените лидери и предприемачи, а хаштагът #Girlboss вече се е появявал в близо три милиона Instagram поста.

Вълнуваща, мъдра, вдъхновяваща – #ШЕФКАТА е дозата самоувереност, от която се нуждаете, за да кажете „Да“ на своята най-добра версия. Споделяйки богатия си опит от безмилостния свят на онлайн търговията, София ще ви покаже как да се учите от грешките си, да задавате въпроси, да се възползвате максимално от силните си черти и никога, повтаряме, никога да не се отказвате от мечтите си.

София Аморусо е творчески визионер, съвременен предприемач и истинско лошо момиче на модата. Тя проправя безпрецедентен път в изграждането на успешен бранд, превръщайки хобито си да препродава дрехи по eBay във феномена „Насти Гал“ – една от най-бързо разрастващите се компании в Америка. Възходът й e отразяван от медии като „Ню Йорк Таймс“, „Форчън“, „Форбс“ и „Уолстрийт Джърнъл“. През 2014 г. София основава фондацията „Шефката“, която цели да насели земята с повече успешни жени предприемачи.

„Аморусо учи иноваторите и предприемачите сред нас да се възползват от силните си страни, да се поучават от грешките си, и да се досещат кога е време да нарушат няколко правила.“

„Венити Феър“

„#ШЕФКАТА е повече от книга... #ШЕФКАТА е обществено движение.“

Лена Дънам

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни