„Сексът и градът“ е един от най-емблематичните американски сериали за женската аудитория, а и не само. Със своя щур, богат, разнообразен манхатънски живот, четири приятелки завладяват сърцата на хората по целия свят. Те ни развеждат из нюйоркските барове и ресторанти, свалят всички сексуални стереотипи и ни запознават с американските мъже, карайки ни да ги обикнем.

Заедно четирите фурии изживяват едни от най-красивите си моменти, споделят сватби, деца и връзки, но остават неразделни и през редица перипетии и неволи, с които животът ги сблъсква на различни етапи. А с тях и ние станахме част от това щуро приключение. Всеки от нас вярва или поне иска това, което вижда на екрана да е близо до истината. Представяме си как Ким Катрал, Сара Джесика Паркър, Кристин Дейвис и Синтия Никсън са досущ като Саманта ,Кари, Шарлот и Миранда  - пият вино, смеят се и обичат – себе си, мъжете и града. Това обаче далеч не е така. Зад кулисите стоят далеч по-сериозни проблеми от тези на момичетата в сериала.

Нека проследим историята, за да разберем какво е предизвикало тази разтърсваща драма между любимите ни актриси.

След като през февруари 2004 г. изгледахме последният епизод от шестте сезона на „Сексът и градът“ е трябвало скоро след това да се появи и филмът, но това очевидно не се случи. В медийното пространство се разнесоха различни слухове относно причините, сред които за главна беше посочена несъгласие между страните за заплащането. Кои точно страни обаче? Вижте какво знаем ние.

В онзи период Ким Катрал е сметнала за редно да поиска повишение на заплащането, тъй като сериалът е имал сериозни печалби и все повече е набирал популярност. Това не довежда до нищо друго освен влошаване на отношенията й с останалите от екипа, за което ни говорят и снимки от редица звездни събития от същата година като Emmys и HBO after-party, на които Катрал често стои далеч от своите колежки. Една от предполагаемите причини за желанието на Ким за по-голямо възнаграждение е повишаването на Сара Джесика Паркър в изпълнителен продуцент. Пред The Telegraph блондинката споделя следното: „Дали сме най-добри приятелки? Не. Професионални актриси сме. Всяка от нас си има собствен живот“. По-късно в свои интервюта тя разказва, че периодът е бил много труден за нея в личен план, което също е допринесло за отказа й.

За наше щастие четири години по-късно филмът е на екраните. Какво обаче стои зад кулисите? Не знаем. Дарън Стар, създателят на сериала,  категорично заяви, че химията между колектива на продукцията никога не е била насилвана. Но историята не свършва до тук.

През 2009 г. след редица въпроси и спекулации в интервю за ELLE Сара Джесика Паркър категорично заявява: „Не мисля,че някой иска да ми повярва,че обичам Ким. Аз я обожавам. Не бих направила филма без нея.“ Само няколко месеца по-късно след въпрос при интервю в Daily Mail, свързан с враждата между двете, Ким казва „Мисля,че Сара е права: хората не могат да приемат, че сме продължили. Прекалено много са инвестирали в идеята на две успешни и силни жени, които се карат. Истината, че сме приятелки, разбираме се и работим добре заедно, не е достатъчно пикантна за новина. Мисля, че Сара е фантастична. И на двете ни писна. Уморително е да говорим за това. Следващ въпрос?“ Само година след това, през май 2010 г., излиза „Сексът и градът 2“, а на всичките си изяви и изказвания Ким и Сара изглеждат в повече от добри отношения.

Не, и това не е краят.

През 2016 г. се повдига въпрос за трети филм, което Ким коментира едновременно като забавление, истинско предизвикателство, но и някак неуместно спрямо промяната на „климата“. Същата година русата дива от сериала навършва 60 години. По този повод Сара Джесика Паркър й изпраща най-сърдечните си поздрави чрез „Instagram”, което предизвиква сериозни реакции сред почитателите на актрисите. Сара коментира, че никога не е имало повод да се съмняват в техните чисти отношения и тези слухове много са я наранили. В по-късни интервюта Сара не спира да поставя проблема за свадата, която медиите предизвикват между нея и Ким Катрал. Няколко пъти тя нарича екипа на сериала „семейство“. Говори  за любов и възхищение към своите „сестри“.

Миналата година Сара Джесика Паркър потвърди,че трети филм няма да има. Тъжно, нали? Определено не сме се наситили на Кари, Саманта, Шарлот и Миранда, но не ни остава нищо друго, освен да си пуснем старите серии и да им се наслаждаваме. С голямо разочарование и болка, тя беше категорична “It’s over… we’re not doing it.“ Ким не оставя обвиненията, насочени към нея, че е имала сериозни изисквания към Warner Bros, без коментар, и ги отрича в социалните медии. Смята се, че именно заради тях филмът е останал само идея. В отговор на нейния пост в Twitter още на същия ден, Уилиям Гарсон, друг от актьорите във филма, отправя призив към всички да оставят нещата така и да затворят тази страница.

2017 г. се оказва повратна за отношенията в екипа на филма. Ким не спира да бъде подтиквана да говори за това. Тя не един път отрича всякакви спекулации за това, че е искала oт Warner Bros  пари или участие в други продукции. Но за първи път тук тя признава, че е имало отношение, което не й е допадало, казвайки че хората от екипа и по-специално Сара Джесика Паркър,са могли да бъдат по-мили с нея при решението й.

В предаването Watch What Happens Live With Andy Cohen Сара Джесика Паркър определя себе си като разочарована и наранена от думите на Ким, че те никога не са били приятелки, а само колежки.

През февруари 2018 година Ким Катрал преживява голямата загуба на брат си. Синтия Никсън и Сара Джесика Паркър изпращат най-искрените си съболезнования. „Любовта и подкрепата“ на Сара обаче биват яростно отказани. Ким публикува снимка, в която категорично изразява своето нежелание да ги приеме. Тя заявява, че Сара, която не приема за приятелка или семейство, според нея е изключително лицемерна и се възползва от моментната й болка, която я прави гневна. Няколко дни по-късно Сара коментира, че това за нея е било неочаквано, тъй като не са се карали с Ким. Никога не е имало обвиненията за неосъществения филм, а единствено тъга, че няма да се заснеме. 

В продължение на месеци Сара Джесика Паркър не спираше да опровергава спекулациите за грубото й държание към Ким. „Ние минахме през това невероятно преживяване и никога нищо няма да бъде като него. Имахме страхотна връзка с публиката, с града и с екипа, и днес трябва да си разказваме тези истории заедно.“ Сара споделя, че не може да си представи друг да е на мястото на Ким. Два месеца по-късно пред Vulture тя казва, че никога не е се е държала грубо към колежката си, винаги е уважавала нейните качества и изборите й, колкото и да са били в разрив с личните й. Kакто и в случая за трети филм.

„Прекарахме 10-12 години от животите си да направим нещо, което аз изключително много обичам и се чувствам привилегирована да бъда част от него. Не искам да променям или да помрачавам преживяването за публиката, което беше много хубаво и за нас.“

Най-прясната новина, свързана с двете блондинки, е от страна на Сара, която отговаря на съобщение от фен в една от социалните медии. Почитателят на филма призовава да махнат Саманта, ако е нужно, но да направят „Сексът и градът“ 3. Съвсем кратко, но и доста ясно Сара пише: „Не съм сигурна,че мога да си представя друг филм без нея.“ Какво обаче ще стане сега? Всичко е в ръцете на Ким Катрал.

Автор

Въпреки че съм се потопила в юридическата сфера, интересите ми далеч не се изчерпват с норми и закони. Сърцето ми е пълно с любов, а душата с мечти. Обичам да уча, откривам и преживявам нови неща, да питам, да знам, но и да разказвам.

Напишете коментар