Идея за уикенда: Село Рибарица


Представете си следната ситуация: Навън е 33 градуса, в градския транспорт всички се бутат, за душ никой от заобикалящите ви не е чувал, а шофьорът само да посмее да пусне климатик, бабата до него започва да го замеря с домати, че й е студено.

Слизате най-сетне на спирката и започвате да подскачате по асфалта като нестинарка върху въглени. Кога напече толкова? Бързате да стигнете до работа и макар да вървите само по сянка, докато стигнете сте изпили 1 литър вода и сте спирали за почивка поне 3-4 пъти. А уж от спирката до работа се стигаше за 5 минути… На работа климатик също не може... колежката изстивала само като го видела. Не ви остава нищо друго освен да копнеете за уикенда. Но когато уикендът най-сетне настъпи, какво правят повечето хора? Абсолютно нищо. А какво правите вие? Затова сега ви предлагам една прекрасна идея за истинска почивка и разхлада през уикенда.

Костина

Това, което виждате на снимката, е местността Костина в село Рибарица. Рибарица се намира само на 122км от столицата. Тя ще ви омагьоса с чистия, планински въздух на Стара Планина, красивите, уютни хотелчета и разбира се - балканджийския дух на местните.

Това село се слави не само с величествените върхове, които са го прегърнали от всички страни, но и с дължината си - цели 12 километра. За там гид няма да ви трябва. Просто спрете и поговорете с някого от обитателите на селото - те ще ви разкажат за легендите и за героите, прославили Рибарица. Настаняването също няма да е трудна задача. Там може да намерите точно каквото търсите - от скъпи и луксозни хотели, в които да се поглезите, до малки вили, които да наемете, за да усетите спокойствието и да се насладите на тишината. По уличките на селото се носят приятни миризми на българска домашно приготвена храна. Може да откриете най "био" продуктите, отгледани с много любов и грижи от баби и дядовци.

Костина

Едно от най-привлекателните неща не само за софиянци, но и всички, които се нуждаят от свеж въздух и почивка, са многобройните екопътеки или изобщо пътеки из горите, които ще ви разкрият тайните на Стара планина. Тук е моментът да напомня, че тръгвайки на поход, трябва да бъдете изключително внимателни, тъй като планината е колкото красива, толкова и непредвидима.

Снимките в тази статия са от местността Костина. Приятна разходка из гората беше точно това, от което имах нужда, за да избягам от сивото ежедневие. Свежият въздух, прохладната вода и тишината могат да накарат всеки да забрави за проблемите си и да се отпусне поне за малко.

Цветелина Табакова

Аз съм точно толкова цветна колкото е и името ми! Заредена съм с много енергия и не ме е страх от предизвикателства. Гражданка на света съм и сърцето ми принадлежи на различни държави. И на животните. И на троянската сливова.

Коментари

коментари

1 Коментар

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни