Както знаете, летните филми са предназначени да ни накарат да се поотпуснем и позабавляваме. Точно сега обаче сме в период, в който излизат все повече и повече сериозни претенденти за наградата „Оскар“ на 2020 г. Днес разглеждаме (но не в конкретен ред) някои от потенциалните филми, които е вероятно да вземат награда догодина.

Avengers: Endgame ("Отмъстителите: Краят")

Отмъстителите

Този филм е не само последният от поредицата "Отмъстителите" на Marvel, но е и филмът, спечелил най-много пари в историята на киното. "Отмъстителите: Краят" отне първото място от “Аватар“ (2009), който го държа за цели десет години.

Възможностите за "Оскар" за този филм са много: от най-добри главни и поддържащи роли до саундтрак и визуални ефекти.

Alita: Battle Angel ("Алита: Боен Ангел")

Алита

Историята тук се развива около деактивирания киборг Алита, който бива възстановен, но не помни живота си, затова отива да разбере коя е.

Филмът създаде добри впечатления, като ефектите в него определено ще го побутнат към взимането на "Оскар"-а.

Apollo 11 ("Аполо 11")

Аполо 11

Този филм документира кацането на Луната през 1969 г., водено от Нийл Армстронг и Бъз Олдрин.

Продукцията показва събитията по един наистина кинематичен и величествен начин, описан от много хора като "взимащо дъха". Отсега можем да кажем и че ще вземе наградата за най-добър документален филм на годината.

Joker ("Жокер")

Жокер

Не можем да отречем, че "Батман" филмите са сред любимите на хиляди хора, но в случая не става въпрос за Батман. Злодеят, който от самото начало се изправя на пътя на човека-прилеп, най-накрая получава филм изцяло за себе си.

Филмът предстои да излезе на 4 октомври тази година, а трейлърът определено ни изненада приятно. Възможно е да вземе "Оскар" за най-добър филм или най-малко за най-добър актьор на Хоакин Финикс в главната роля.

The Lighthouse ("Фарът")

"Фарът"

Той също е един от предстоящите за тази година (18 октомври), но за разлика от останалите, спада към хорър жанра. Заснет в старинен стил и с двама страхотни актьори (Уилям Дефо и Робърт Патинсън), този филм обещава взимане на "Оскар".

Има шанс, особено за най-добър актьор или пък за най-добра кинематография.

The Lion King ("Цар Лъв 2019")

Цар Лъв

Всички сме виждали първия филм от 1994 г., но Walt Disney прецениха, че ще е добре да го видим още веднъж, но възможно най-реалистично. Истината е, че филмът изпъква с неповторима компютърна анимация и модели, които доближават фотореализъм. За жалост на Disney обаче, много хора смятаме, че този подход към филма не е на място; емоцията на героите в "Цар Лъв" не може да бъде предадена по същия начин върху лицата на реалистични животни. Именно анимационният 2D стил беше чарът на филма. Може би този реализъм е малко в повече.

Въпреки това, новият филм изглежда чудесно, много е вероятно да вземе награда за най-добра анимация/най-добри визуални ефекти на годината.

Star Wars: The Rise of Skywalker ("Междузвездни Войни: Възходът на Скайуокър")

Възходът на Скайуокър

Филмът предстои тази зима на 20 декември и се очаква да бъде последната битка в сагата на Скайуокър. За щастие на феновете, това няма да бъде последният филм от поредицата "Междузвездни Войни", понеже в момента има няколко планирани продукции за бъдещи години.

Не се знае много, но сме сигурни, че този филм ще бъде една от сигурните номинации за "Оскар". Ще стискаме палци да бъде награден подобаващо.

Съгласни ли сте с днешния списък? Имайте предвид, че сме включили само малка част от филмите, които заслужават номинации. Още много филми имат потенциал, затова желаем успех и на тях!

Автор

Малък артист с голямо сърце и средно добро чувство за хумор. Занимавам се с рисуване, писане на сценарии, стихотворения, жалки опити за разкази и даже имам смелостта да обмислям роман, колкото и наперено да звучи. Харесвам филми, чета японска литература и слушам музика от целия свят. Свиря на малък инструмент, подобен на китара, на име "укулеле". Обичам да се смея и да карам другите да се смеят, може би това определям като смисъл на живота си.

Напишете коментар