Samsung представя на глобалния пазар иновативния The Smart Monitor

Samsung Electronics Co., Ltd. представи на глобалния пазар иновативния многофункционален Smart Monitor. Новата концепция съчетава невиждан досега микс от технически характеристики, подходящи за работа, учене и забавление – и всичко това на един екран. Smart Monitor разполага и с функционалности, свързани с грижата за физическото и емоционално здраве.

Разработен с цел да удовлетвори нуждите на потребителите, които в актуалното динамично ежедневие прекарват голяма част от времето си у дома, Smart monitor от Samsung предлага ефикасни възможности за свързване с мобилни устройства и персонални компютри, функционалности, приложими в home office и в рамките на учебен процес, както и Smart Hub – цялостна система за свободното време, подобна на познатата платформа Smart TV на Samsung.

„Работа, учене и забавление – всичко това вече е възможно от всяка точка на Планетата или от дома. В „новото нормално“ за никого не е изненада, че обемът на дигиталните активности расте, а много от нас преосмислят начина на употреба на технологичните устройства вкъщи. Новият Smart Monitor е директен отговор на търсенето на пазара. На потребителите вече няма да се налага да избират между различни дисплеи за едната или другата задача, която изпълняват в дадения момент – новият Smart Monitor съчетава всичко на един екран“, коментира Hyesung Ha, вицепрезидент, дивизия „Визуални дисплеи“, Samsung Electronics.

Smart Monitor Samsung

Новият Samsung Smart monitor предлага разнообразие от възможности за свързване – както с персонален компютър, така и с мобилно устройство. Потребителите могат да свържат мобилния си телефон само с едно докосване, използвайки Tap View, Casting или Apple AirPlay 2. За да бъде изживяването още по-пълноценно, притежателите на Smart monitor могат да свържа монитора с телефона си чрез Samsung DeX. Освен стандартната възможност за свързване с лаптоп, мониторът разполага с Remote Access, благодарение на която Smart Monitor се свързва през безжичната мрежа с персонален компютър, разположен в другия край на дома или дори от другата страна на Планетата.

С цел работа от вкъщи или учене, мониторът самостоятелно поддържа приложенията Microsoft 365, без да е необходима връзка с персонален компютър. Това става чрез свързване с Wi-Fi. Тази функционалност позволява на потребителите да преглеждат, редактират и запазват файлове директно в „облака“ през монитора. Благодарение на Remote Access потребителите могат да достъпват файлове през персоналния компютър или да преглеждат съдържанието на лаптоп от разстояние. Портът USB Type-C (до 65W) служи едновременно за свързване с електрическата мрежа, с друго устройство и за пренос на данни – и всичко това в едно – с цел повече подреденост и естетика в пространството около монитора. Два USB порта и Bluetooth 4.2 разкриват още допълнителни възможности за свързване.

Smart Monitor Samsung

 А след като приключим с работата, мониторът приема функцията на платформа за забавления – това става чрез възможността за достъп до OTT съдържание чрез Smart Hub на Samsung. Потребителят може да сваля приложения чрез Аpp Store, с който разполага монитора, и да стриймва любимото си съдържание от Netflix, HBO и YouTube* например, дори и, ако няма връзка с персонален компютър или мобилно устройство. Мониторът разполага с дистанционно управление и вградени двуканални високоговорители. Благодарение на Bixby 2.0 дисплеят може да бъде управляван и с гласови команди. 

Smart Monitor е разработен така, че визуалното потребителско изживяване да е още по-пълноценно. Технологията Adaptive Picture оптимизира качеството на картината, съобразно с пространството, в което се намира мониторът, като автоматично регулира яркостта и цветната температура. И всичко това с грижа зрението. Дори и след интензивна работа на монитора натоварването за очите е по-малко, а специална функция намалява синята светлина.

Мониторът ще  бъде наличен скоро на българския пазар в два модела:M5 - Full HD диспей с размер 27 и 32 инча, M7 - UHD дисплей с размер 32 инча, 

VIBES
VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни