Samsung проведе първата в историята на компанията виртуална премиера Galaxy Unpacked, предавана на живо от Южна Корея.

Пет нови устройства се присъединяват към Galaxy екосистемата на Samsung Electronics - Galaxy Note20 и Galaxy Note20 Ultra – най-мощната серия на Note досега; Tab S7 и S7+ – многофункционални таблети, осигуряващи възможности за още повече ефективност и креативност; Galaxy Watch3 – премиум смарт часовник с високотехнологични функции за грижа за здравето; Galaxy Buds Live – стилни и ергономични слушалки с изключително качество на звука; и Galaxy Z Fold2 – новото поколение смартфон със сгъваем екран с усъвършенствани технологични функционалности. Акцентът в презентациите на устройствата беше върху новостите, които позволяват на потребителите да балансират по-успешно между работата и личния си живот във време, в което все повече хора работят от домовете си.

Galaxy Note20 и Note20 Ultra

Galaxy Note има безапелационно утвърден статут на най-мощния Powerphone. Серията Galaxy Note20 затвърждава това, като демонстрира най-голямата мощ в Note устройство досега, за да ти осигури всичко, което знаеш, обичаш и очакваш от Galaxy. Той разполага с най-бързия процесор от всички Galaxy Note устройства. Серията предлага най-съвременни технологии и най-добрите в този клас мобилни изживявания без компромис в емблематичния дизайн.

Samsung

Samsung са оставили стъклото и пластмасата, и вместо това разчитат на солиден метален пакет при новите модели Note 20 и Note 20 Ultra. Освен, че няма шанс гърбът на телефона да се пръсне при падане, това намалява и пръстовите отпечатъци, и изглежда откровено казано - прекрасно. Корпусът идва в три цвята при Note 20 - "мистичен бронз", "мистично сиво" и "мистично зелено", и други три при UItra - черно, бяло, и същият "мистичен бронз".

Очаквано Galaxy Note 20 и 20 Ultra имат разлика в дисплеите. Note 20 е с 6,7-инчов Super AMOLED Plus дисплей с Full HD+ резолюция. От своя страна, Galaxy Note 20 Ultra е с 6,9-инчов Dynamic Amoled 2X дисплей с Quad HD+ резолюция. Опреснителната честота при Note 20 е 60 Hz, докато при по-добрия модел е значително по-голяма – 120 Hz. От гледна точка на защитата на екрана, Note 20 се предлага с Gorilla Glass 5, a Ultra моделът е с новото Gorilla Glass Victus. И двата смартфона са с обичайната водонепрокомаемост - IP68 стандартът.

И двата смартфона са оборудвани с най-новия Qualcomm Snapdragon 865+, минимум 128GB вътрешна памет, всеизвестния стилус S-Pen, и едни и същи 12-мегапикселови широокъгълни сензори. Но има и солидни разлики - Note 20 идва с 8GB оперативна памет, Ultra - с 12GB. По-малкият е с 4300 милиамперчаса батерия, по-големият - с 4500.

Samsung

От гледна точка на камерите, Note 20 Ultra включва 108 MP главен сензор, който е с оптична стабилизация. Втората му камера е 12 MP ултраширокоъгълна, а обхватът ѝ е 120 градуса. Трети е 12-мегапикселовият телефотообектив с перископна система. Тук акцентът е върху 5-кратния оптичен зуум и до 50 пъти Super Resolution Zoom. Селфи камерата  на Note 20 и Note 20 Ultra e 10 MP. Note 20 също е с тройна камера – 12 MP ултраширокоъгълна, 12 MP широкоъгълна и 64 MP телефото. Тук хибридният оптичен зуум е троен, а устройството разполага и с 30x Space Zoom.

Ultra има приятна изненада и с S-Pen-а - стилусът има много по-малко забавяне за реакция, едва 7 милисекунди, което е огромен напредък спрямо предишния модел. Това означава, че писането върху екрана прилича още повече на писане върху хартия. И двата телефона поддържат и бързо зареждане, и безжично - но базовият Note 20 е само до 25W, а Ultra - до 45W.

Сред акцентите в премиерата беше едно от новите партньорства на Samsung. Този път тя залага на такова с друг технологичен гигант - Microsoft. Благодарение на това всички, които разполагат с новите смартфони от 15 септември ще имат възможността да играят над 100 игри за Xbox в услугата Xbox Game Pass Ultimate.

 Galaxy Tab S7 и Galaxy Tab S7+

Samsung

Към Galaxy семейството се присъединяват и Galaxy Tab S7 и S7+ - два мултифункционални таблета, които съчетават мощността на персонален компютър, гъвкавостта на таблет и свързаността на смартфон. Налице са два нови модела с нов дизайн - базов с 11-инчов дисплей, и по-голям с 12,4 инча. Разликите между двата модела обаче са далеч по-малки от тези между Note 20 и Note 20 Ultra. Под капака са същите процесори - Snapdragon 865+, същата оперативна памет - 6GB, същата обща памет - 128GB, слот за SD карти. Разбира се, по-големият модел е с по-голяма батерия, и съответно - по-голяма цена. И двата идват с S-Pen, S7+ е с 120Hz дисплей и бързо зареждане до 45W.

Galaxy Watch 3

Galaxy Watch

Galaxy Watch 3 е умен часовник, който се предлага в две версии – 41 и 44 мм. Компанията определя устройството като „ново поколение личен асистент“, защото помага в управлението на ежедневните навици. Новото и интересното при часовника е, че му е добавена функция за мерене на наситеността на кислород в кръвта – показател, който може да се следи по време на спорт. А чрез функцията Running Analysis, потребителите могат да следят постиженията си . Функцията VO2 max проследява твоите кардио параметри и ти дава информация за консумацията на кислород. А за онези, които искат да се поддържат във форма у дома, Samsung Health предлага повече от 120 различни спортни програми – така че да можеш да проследяваш своите тренировки направо на „умния“ часовник.

Galaxy Buds Live

Представяме ти най-новата форма на истински безжичните слушалки – Galaxy Buds Live. Със своя наистина емблематичен дизайн и удобство за носене, те не приличат на нищо, което сте виждали или носили досега. Слушалките са оборудвани с Active Noise Cancellation (активно шумопотискане) от отворен тип, което дава възможност както за качествен звук, така и да се изолира звука от заобикалящата среда.

Galaxy Z Fold 2

Galaxy Z Fold 2

Подчертавайки многократно, че е горд пионер в тази категория, Samsung показа как ще изглежда новият сгъваем смартфон Galaxy Z Fold 2. Той ще се сгъва навътре и ще включва по-малък процеп между двата екрана. Samsung  са увеличили предния екран на устройството, който вече е 6,2-инчов. Вътрешният екран в разгънато състояние е 7,6 инча и попада в категорията Infitiy-O Display. Z Fold  2 също ще се предлага в новия цвят на новите устройства на Samsung - Mystic Bronze. Потребителите все пак ще имат избор и ще могат да се сдобият и с огъващ се смартфон в цвят Mystic Black. За да отговори на част от проблемите при първите устройства в тази категория, Samsung е оптимизирала покритието на екрана, така че да го направи по-здрав и издръжлив на честите сгъвания и разгъвания.

Засега това е всичко, което Samsung разкри за Z Fold 2. Повече за него ще научим на 1 септември, когато ще започнат и предварителните поръчки за него.

Автор

Аз съм позитивно и усмихнато момиче, обичам да предавам положителната си енергия на околните и да изпълвам дните си с щастие. Това е моята мисия - да правя хората щастливи, да разнообразявам ежедневието им и да ги обогатявам, а средството ми е писането!

Напишете коментар