Чакането официално свърши, а корейският технологичен гигант Samsung представи новите си два флагмана в областта на смартфоните - Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge. Това се случи по време на Световния мобилен конгрес в Барселона, като очаквано пресконференцията на Samsung бе тази, очаквана с най-висок интерес от страна на потребители и журналисти.

Спокойно може да се каже, че корейците отново правят крачка напред. Камерата е по-добра от миналогодишната, като същото може да се каже и за изработката на устройството. Сред най-важните новини е и връщането на micro-SD картата, чието отсъствие бе разгневило сериозен брой от почитателите на марката.

Още с миналогодишните S6 и S6 Edge Samsung опитаха да докажат, че подобно на някои от големите си конкуренти в бранша, също са способни да изработват не само качествени, но и красиви и елегантни на външен вид мобилни устройства. Корейците осъзнаха, че дизайнът е не по-малко важен от характеристиките, поради което се стигна и до появата на S6 и S6 Edge, където евтината пластмаса бе заменена от метал и стъкло. А сега - с появата на S7 и S7 Edge, този възход на корейците е дори надграден.

bgr-samsung-galaxy-s7-3

Galaxy S7 и Galaxy S7 Edge в никакъв случай не носят революция в развитието на марката. Много от концепцията на моделите е взета от техните предшественици, но с важната уговорка, че са внесени важни подобрения. Възстановяват се и важни елементи, които липсваха в S6 и S6 Edge моделите. Анализатори и специалисти пък вече се обединиха около мнението, че това са най-добрите телефони, които Samsung са произвеждали до този момент.

По отношение на дизайна, S7 се чувства по-удобен за употреба от S6. По-лесен е за държане или взимане от плоска повърхност, като по-малко издадена е и "гърбичката" за камерата. Galaxy S6 запазва 5.1-инчовия си четворен HD Super AMOLED дисплей, който видяхме и при неговия предшественик.

Колкото до Galaxy S7 Edge, той получава по-голям 5.5-инчов четворен HD Super AMOLED дисплей, а при задната на панела му се забелязва и лека извивка, което го прави още по-удобен за употреба. S7 Edge изглежда и забележително малък, особено ако го поставите редом до други смартфони с 5.5-инчов дисплей, като например iPhone 6S Plus.

czdlpqbq4x5avuxujk8e

Както вече споменахме и при двата модела е върната micro-SD картата, с която можете да увеличите вътрешната памет на устройствата, наброяваща 32GB. От Samsung обаче обявиха, че телефони с 64GB памет ще бъдат достъпни в някои определени региони. Новите модели са устойчиви на прах и вода, като е възможно потапянето им до 1.5 метра дълбочина за време от 30 минути.

И двата модела са снабдени с четириядрени 2.15GHz-ови процесори Snapdragon 820 за продажба на американския пазар, докато извън него новите флагмани на Samsung ще бъдат захранени с произвежданите от корейската компания чипове Exynos. От Samsung уверяват, че процесорите в G7 сериите ще бъдат с 30% по-бързи от тези, използвани в миналогодишните модели на компанията.

И двата телефона ще използват операционна система Android 6.0.1 Marshmallow, както и 4GB LPDDR4 RAМ. Задните камери са 12-мегапикселови, докато предните предлагат 5-мегапиксела. Корейците увеличават и размера на батериите, които понесоха някои критики заради представянето си при S6 и S6 Edge. При S7 батерията е увеличена от 2,550mAh на 3,000mAh, докато при S7 Edge - от 2,600mAh на 3,600mAh. От Samsung се надяват, че проблемите с батериите, забелязани през миналата година, вече са оставени в миналото.

whxlvb8k3wgo4gvjub00

Налична при S7 и S7 Edge е функцията "винаги включен дисплей", показваща при желание базово инфо като час, календар, известия и т.н. Корейската компания уверява, че спомената функция ще консумира по едва половин процент от батерията на час, което е важно да се знае, ако имате притеснения в тази посока. А ако сензорът за близост е покрит, например - когато устройството се намира в чанта или джоб, то екранът се изключва.

Samsung Galaxy S7 и S7 Edge ще бъдат налични за продажба в САЩ и Европа на 11 март, а предварителните заявки за смартфоните могат да бъдат давани след едва няколко дни. Galaxy S7 ще пристигне при нас в черно или златисто, а S7 Edge - в черно, златисто или сребърно.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар