Samsung подготвя първия досега сгъваем смартфон


Първият в историята сгъваем смартфон може би вече се задава на хоризонта, имайки предвид, че корейската компания Samsung вече тества подобен вид устройство. Смята се, че подобен тип продукт може да атакува пазара още в началото на следващата година.

Проектът на Samsung носи името "Project Valley", като в случая говорим за мобилно устройство с напълно сгъваем дисплей. Говори се, че на този етап Samsung се колебае между два типа процесори - Snapdragon 620 и Snapdragon 820.

Почти сигурно сгъваемият смартфон на корейците ще пристигне с 3GB RAM, слот за microSD карта и батерия, която няма да може да се изважда.

На този етап обаче повече информация относно футурустичния проект на Samsung не е налична. От SamMobile са категорични, че в случая не говорим за Galaxy S7, като има шанс новото устройство да бъде пуснато за продажба единствено на територията на Южна Корея.

Нужно е все пак да припомним, че сгъваемият дисплей не е прецедент. Още през 2008 година Samsung направи демонстрация на прототип, чийто дисплей се сгъва наполовина. През миналата година корейците ни показаха и видео на концепция на сгъваем телефон, който се трансформира в таблет.

Константин Симидчийски
Константин Симидчийски

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни