Под всеки свят се крие друг...

Теодора Славин пристига в престижния университет Принстън за първата си година на обучение. Сама в непозната страна и далеч от семейството си в България, тя по всякакъв начин се опитва да се адаптира към американските привички и предизвикателствата на колежанския живот, сред които и първата любов.

Теа е запленена от енигматичния Джейк и не по-малко привлекателния му и мистериозен брат Рис. Неусетно се оказва въвлечена в чувствен и мистичен свят – колкото неустоим, толкова и опасен. В тази реалност, изтъкана от неуловими сенки, старогръцки митове се преплитат с българските легенди за самодивите – красиви горски духове, които прелъстяват и погубват мъжете. А Теа е на път да разбули семейна тайна, която ще преобърне живота ѝ завинаги... стига да съумее да приеме факта, че мъртъв не винаги означава изчезнал и любовта не винаги разграничава двете.

Имаме удоволствието да ви съобщим, че добилият голяма популярност в САЩ роман „Самодива” на българската писателка Краси Зуркова ще бъде издаден в България на 16 април 2016 година от издателство ЕГМОНТ.

Книгата излезе за първи път на английски език в началото на януари миналата година под импринта на HarperCollins – William Morrow. Историята, която ще се появи на българския книжен пазар тази пролет, не е превод на английския оригинал. За да изрази в пълнота чувствата и мислите на своите герои и от уважение към българските си читатели, Краси Зуркова написа романа си отново, този път на български език.

Авторката е родена и израснала България, като впоследствие заминава за САЩ, за да учи в Принстън, подобно на героинята си от „Самодива”. Завършва история на изкуствата, а по-късно и право в Харвард. Работи като адвокат в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анджелис, където понастоящем и живее. Адвокатската практика не ѝ пречи да следва творческото си вдъхновение. Нейни поеми са публикувани в множество литературни списания, а есето ѝ „Колекциониране на книги в отсъствието на книги“, което разказва за съставянето на лична библиотека под комунистическа цензура, печели първа награда в конкурса за есета на Принстън и Харвард. Краси е и завършен музикант и именно любовта ѝ към Шопен и интересът към българския фолклор я вдъхновяват за „Самодива”.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар