Днес ще ви представим една необичайна рекламна кампания. Тя е посветена на най-интимното облекло на дамите, а именно на бельото. Но противно на схващанията, е няколко идеи по-далеч от това, което определяме за "секси".

Брандът идва от Нова Зеландия и носи противоречивото име Lonely (Самотен - бел.ред.). Създателите на марката си поставят за цел да го превърне в триумф на любовта на жената към собственото ѝ тяло - такова, каквото е в действителност. Без фотошоп, без модели с нетипично слаби тела, без издигане на сексуалността в култ. Затова и момичетата, които виждаме, на пръв поглед представят едно табу в модната индустрия.

Техните имена са Arvida Byström и Paloma Elsesser, а ние сме сигурни, че имената им тепърва ще се чуват по-често. Защото не се страхуват да се изправят пред обществото и да представят тяхната визия за жената - тази, която не винаги има време да посещава фитнеса, която пропуска часовете за кола маска, но въпреки това носи една по-особена и непонятна за масовото общество женственост.

"След като дълго време работиш в модната индустрия разбираш, че имаш нужда от нещо повече от едно красиво лице. Палома и Арвида са перфектните модели за подражание, презентиращи жената днес. Освен че са абсолютно страхотни, те са изключително вдъхновяващи в това, което правят и енергията, която демонстрират, е наистина силна. Те са музи на днешното и на бъдещето", споделя стилистката Zara Mirkin за избора си на рекламни лица.

Снимките изглеждат повече като личен албум, отколкото като рекламна кампания. Но днес, когато светът на модата е виждал абсолютно всичко, може би това е абстрактността, от която има нужда. Макар и крайно провокативна за всеобщоприетите схващания за това какво е красиво, приемливо, подходящо. Само че не трябва да забравяме, че винаги пътят извън рамката е бил успешният такъв, Защото по утъпканите пътеки всеки може да върви. Без да бъде иноватор.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар