Confidence. Truth на Рут Колева в битка за "Грами"

Албумът Confidence. Truth на българската певица Рут Колева ще се състезава за номинация в категорията R&B и соул албум на годината в предстоящите 61-ви награди "Грами". Рилийзът беше избран сред повече от 12 хиляди други, достигайки до финалната селекция от 93 претенденти за номинация.

Рут Колева съобщи новината на 22 октомви чрез своята фен-страница във фейсбук, като написа:

„BREAKING NEWS!!! My album just got through the ballot for Grammy nomination for Best R&B Album!!!”.

Информацията за успеха достигна до изпълнителката по време на музикалното ѝ турне в Китай, където се намира в момента заедно с нейната лайв група The Fingertones.

Тази година от aмериканската Aкадемия за звукозапис обявиха, че за първи път номинациите в основните категории ще бъдат 8, вместо 5 както досега. Финалистите ще бъдат обявени на 5 декември.  Попадането в престижната селекция с цял албум е прецедент и огромно свтовно признание за български изпълнител.

Албумът на Рут Колева беше представен на световния пазар от лейбъла Fat Beats през ноември 2017 г., привличайки вниманието на десетки уважавани музикални медии и блогове. Рилийзът съдържа общо 10 песни, сред които популярните „Run”, “Ocenas”, “Tokyo”, „Basil” и други.

Настоящата 2018 г. носи големи музикални успехи за Рут Колева. Преди дни тя обяви новината, че е поканена да участва в най-престижната световна конференция за филмово изкуство, интерактивни медии и музика – „South by Southwest” в Остин, щата Тексас, в средата на март 2019 г.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни