Тяхно величество - подаръците! Повод за толкова трепетни моменти, часове в търсене на нестандартни опции, много любов и може би дори няколко изблика на нервно напрежение…

Независимо дали правите подарък с повод или без повод, подарък за голямо събитие или за малък жест, подарък за приятел, семейство, колега или любим - доза свежи идеи никога не са излишни.

А какво по-свежо от един (наистина) уникален ръчно изработен подарък, особено ако той има своя идея и послание? Днес ви даваме поне пет причини, поради които хендмейд подаръците винаги са добро решение и никога не излизат от мода!

#1 Подарявате нещо, което е единствено по рода си

По дефиниция, всяко ръчно изработено изделие се предлага в една единствена, уникална бройка. Да - може и да съществуват много на брой ръчно изработени подаръци от една и съща серия, но вашият винаги ще е малко по-различен от всички останали.

Цветовете, формите, използваните материали, вложеното време и добавената стойност на работата с ръце и сърце - това е, което прави хендмейд подаръците нещо повече от поредната вещ. Защото специалните хора заслужават специално внимание, а специалното внимание започва още от концепцията. 

подарък

#2 Подкрепяте малкия бизнес

Нека бъдем честни - твърде малко хендмейд творци са изградили империя от своето изкуство. Купувайки ръчно изработен подарък, вие давате своя принос за развитието на малкия, семейния и местния бизнес - решение, което е не само справедливо, но и в повечето случаи устойчиво.

А кой знае - може вашата покупка да бъде именно капката, което дели любимото хоби и смелата мечта от малкия бизнес.

#3 Изборът ви е практически безкраен

Ръчно изработени бижута и аксесоари, ръчно изработени дрехи, ръчно изработени картички, хендмейд играчки и декорации, традиционни или дигитални картини… Водейки се от вкуса на получателя и посланието, което искате да изпратите, вие можете да избирате между хиляди варианти на ръчно изработени подаръци в широк ценови диапазон.

Защото - да - ръчно изработеният подарък може да бъде както изключително минималистичен и бюджетен, така и нестандартен, луксозен и бутиков.

#4 Имате възможност за висока персонализация

За разлика от предварително произведените “по калъп” артикули, подаръците ръчна изработка могат да бъдат предварително поръчани директно от хендмейд артиста. В процеса на изработката, той може да инкорпорира редица малки детайли, уговорени предварително - цветовите комбинации, темите, мотивите и всички детайли, порлежащи на персонализация.

Завършен с правилната картичка и креативното опаковане, подаръкът вече придобива съвсем друга символна стойност - не на “отбиване на номера”, а на истинска грижа, внимание и креативност. 

подарък

#5 Пазарувате устойчиво

Когато избирате да се доверите на местни и малки производители, вие прескачате всички “екстри” на индустриалното производство - включително вредните емисии по търговската верига, вторичните отпадъчни продукти и потенциално неетичните условия на труд.

Нещо повече - огромна част от ръчно изработените артикули се създават от естествени и дори рециклирани материали. Ако направите своето предварително проучване, можете да изберете творец с изразена еко идея и да бъдете отговорни едновременно към себе си и към околната среда. 

Или иначе казано…

Вещите със собствена история се превръщат в най-добрите подаръци със собствен смисъл. И ако много големи брандове “сътворяват” своята история с маркетингови цели, то хендмейд артистите правят нещо друго - монетизират автентичния си талант, споделяйки страстта си с малък, но специален кръг от хора. 

А веднъж влезли в този кръг, едва ли ще искате да излезете! 

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар