С лека носталгия се обръщаме към старите страници на сценария на любимия на няколко поколения американски комедиен сериал „Приятели“. Обсебени от историята на Рос, Рейчъл, Моника, Чандлър, Фийби и Джоуи, всички сме нащрек, когато става въпрос за някоя интересна история, свързана със сериала.

Феновете на продукцията таят големи надежди, че шестимата им любимци ще се съберат един ден и ще ги накарат отново да изпитат топлите чувства срещу малкия екран. Телевизионният продуцент Кевин Брайт споделя, че миналия месец е имало голяма среща, където сериозно се е дискутирало събирането на героите. Е, стискаме палци скоро отново да видим „Приятели“ на екран.

Но нека сега да се върнем малко по-назад в историята на сериала. Всички, или поне по-наблюдателните от нас, са забелязали някои гафове, които обаче далеч не дразнят окото, а напротив – забавляват ни дори повече. Номерата на апартаментите на Моника и Чандлър често се сменят в различните сцени, сватбата на Моника и Чандлър също явно търпи промени, а Рос има рожден на всеки шест месеца и цели три години той беше на 26 (чакаме да сподели тайната на вечната младост). Но нека да не бъдем така взискателни към иначе чудесната продукция.

Ще обърнем внимание на факт, който би имал голямо значение за сюжета на сериала. Пред Мetro Кевин Брайт разкри, че в началото на продукцията Рос и Рейчъл изобщо не е трябвало да минават през такава дълга раздяла.

Сценаристите на сериала Марта Кауфман и Дейвид Крейн бързо сменят посоката на курса след първата целувка на Рос и Рейчъл. Моментът на радост за зрителите не продължи дълго, тъй като скоро след това двойката се разделя. Зад кулисите Марта и Дейвид са имали големи надежди за връзката на Рос и Рейчъл, но когато тя става факт, те усещат, че нещо не е наред и не е това правилният момент, в който да обвържат героите си завинаги. Споделят, че не са усетили никакво сексуално напрежение, та дори и трепет между Рос и Рейчъл. Kевин Брайт споделя, че силно подкрепя решението на сценаристите, тъй като това решение е направило историята на двамата герои още по-емоционално наситена и истинска.

Според тях тази промяна на сценария им е позволила да раздвижат шоуто и да накарат хората да тръпнат цели десет сезона дали Рейчъл ще слезе от самолета. И въпреки че минаха 14 години, откакто тя го направи, ние все още не можем да се наситим на любовта между Р&Р.

„Десет години държахме зрителите в напрежение какво ще се случи с Рос и Рейчъл, но всъщност бяхме решили, че въпреки всичко, няма причина те да не останат заедно", разкрива Дейвид Крейн.

Но дори тази раздяла се оказва полезна. Както за усъвършенстването на самите герои в сериала, така и за развиването на всевъзможни сюжетни линии, редица напрегнати моменти и култови фрази. Представете си какво щеше да е, ако липсват всички "WE WERE ON A BREAK" сцени.

Хайде сега, признайте си, че дори вие не се сърдите на сценаристите, че ни държаха толкова дълго в напрежение, защото все пак ни дадоха това, което искахме – "happy end" и истинска любов.

Автор

Въпреки че съм се потопила в юридическата сфера, интересите ми далеч не се изчерпват с норми и закони. Сърцето ми е пълно с любов, а душата с мечти. Обичам да уча, откривам и преживявам нови неща, да питам, да знам, но и да разказвам.

Напишете коментар