До преди няколко години комбинацията от рокля и маратонки беше утопична идея, която не влизаше както в уличния стил, така и в официалната мода. Рокля и кецове да, пола и кецове да, но маратонките, като цяло, бяха обувки, които бяха намерили повече приложение в спорта, отколкото в ежедневието.

Карл Лагерфелд е дизайнерът, който промени това. По време на ревюто на Chanel за пролет-лято 2014 година, част от Седмицата на модата в Париж, той комбинира рокли висша мода с линия маратонки. И светът буквално се влюби в тази тенденция.

Днес, 2 години по-късно, все повече сме свикнали с нея, макар че все още продължава да буди недоверие у хората, които не си падат по чак такива експерименти. Но пък точно в последните се крие очарованието на модата - да бъде пречупена през собствена призма, която умело да комбинира най-доброто от актуалните трендове и личното светоусещане.

Подготвили сме ви няколко очарователни и смели комбинации, показващи нагледно явлението рокля и маратонки. Както ще се убедите, съчетанието на спортни обувки с елегантни дрехи е напълно възможно. И всъщност доста симпатично, стига да се осмелявате, разбира се.

Още от FASHION VIBES:

Премерена елегантност или ключова дума: блейзър

Цветната градина на Dolce & Gabbana

Vans и Nintendo обединиха сили за маниашки кецове с геймърски дизайн

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар