Рокля и маратонки? Мисията възможна


До преди няколко години комбинацията от рокля и маратонки беше утопична идея, която не влизаше както в уличния стил, така и в официалната мода. Рокля и кецове да, пола и кецове да, но маратонките, като цяло, бяха обувки, които бяха намерили повече приложение в спорта, отколкото в ежедневието.

Карл Лагерфелд е дизайнерът, който промени това. По време на ревюто на Chanel за пролет-лято 2014 година, част от Седмицата на модата в Париж, той комбинира рокли висша мода с линия маратонки. И светът буквално се влюби в тази тенденция.

Днес, 2 години по-късно, все повече сме свикнали с нея, макар че все още продължава да буди недоверие у хората, които не си падат по чак такива експерименти. Но пък точно в последните се крие очарованието на модата - да бъде пречупена през собствена призма, която умело да комбинира най-доброто от актуалните трендове и личното светоусещане.

Подготвили сме ви няколко очарователни и смели комбинации, показващи нагледно явлението рокля и маратонки. Както ще се убедите, съчетанието на спортни обувки с елегантни дрехи е напълно възможно. И всъщност доста симпатично, стига да се осмелявате, разбира се.

Още от FASHION VIBES:

Премерена елегантност или ключова дума: блейзър

Цветната градина на Dolce & Gabbana

Vans и Nintendo обединиха сили за маниашки кецове с геймърски дизайн

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни