Когато есента на 2011 ЕТА обявява край на терористичните действия и дейността си, много хора не вярват, че кошмарът е свършил наистина. Има прегръдки. Има сълзи. Общество най-накрая може да диша облекчено. Постепенно пропусквателните пунктове в страната на Баските отпадат. Заплашваните спират да гледат под колите си. Изнудващите писма спират, а графитите със закани, че нечий баща или майка ще бъде следващата жертва, биват изтрити. Малко по малко на глас започва да се говори за изтезанията над задържаните.  В страната на баските отново настава ден ... макар и не за всички - в много къщи все още е нощ. Снимките на любими хора, които никога няма да се върнат, гледат от нощните шкафчета, а дрехите, които никога повече няма да бъдат носени, висят в килера. Имената им са издълбани в надгробни плочи в тихи гробища…

Родина

Ще успее ли Битори някога да разбере самоличността на нападателя с качулка, който в онзи дъждовен ден е убил съпруга й? Присъствието на Битори в селото предизвиква хаос, вбесявайки нейната съседка Мирен - някога близка приятелка. Мирен е и майка на Джоксе Мари, осъден терорист и вероятният убиец на Тато. Какво се е случило между тези две жени? Какво е отровило живота на техните деца и техните съпрузи, които са били толкова близки в миналото? Разривът, който съществува между тях и техните дълбоко вкоренени убеждения правят опитите да забравят миналото невъзможни, но ще могат ли въобще да си простят в общност, разбита от политически фанатизъм?

https://www.youtube.com/watch?v=_g56b3HXFbQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1mNqsBID5pqSZSLPJNduRRSc-BxwtCcOqZC9kPaBs0tOSWNmjxnRRpIOs

 

Поредицата е създадена и написана от Айтор Габилондо (продуцент на испанският сериал Принцът), по бестселър романа Родина (Patria) на Фернандо Арамбуро. Режисьори са Феликс Вискарет (Saura(s); Под звездите) и Оскар Педраса. Изпълнителни продуценти за HBO Европа са Мигел Салват, Стив Матюс и Антъни Рут. Родина е продуцирана от Alea Media за HBO Европа, в партньорство с HBO Латинска Америка.

Премиерата на сериала е на 27 септември, паралелно на 21 територии, на които присъства HBO Европа, като компанията е и международен дистрибутор. От същата дата сериалът ще бъде излъчен по HBO и ще бъде достъпен в HBO GO в на територията на САЩ и в над 40 държави в Латинска Америка и Карибите.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар