Музикалните биографии в киното са на мода, а "Рокетмен" определено е едно от събитията на годината. Филмът ни запознава с живота и кариерата на сър Елтън Джон - великият британски музикант, а в главната роля влиза талантливият Тарън Еджъртън.

Сър Елтън и Еджъртън изгледаха заедно премиерата на филма на големия кино фестивал в Кан. 29-годишният актьор определено прави ролята на живота си до този момент, като мнозина вече го сравняват с Рами Малек и образа му на Фреди Меркюри в "Бохемска рапсодия". Припомняме ви, че за тази роля Малек спечели и "Оскар" за най-добра мъжка роля.

Тарън Еджъртън призна, че за него е комплимент "Рокетмен" да бъде сравняван с толкова успешен филм като "Бохемска рапсодия".

"Бохемска рапсодия" се превърна в истински феномен, при това - с право", коментира британският актьор.

 

Той обаче сподели и каква е основната разлика между "Рокетмен" и биографичната лента за Queen.

"Нашият филм е съвсем различен. Нашият филм е мюзикъл, като тук имаме нужда от актьор, който може и да пее. За един биографичен филм това не е необходимо. Но съм благодарен, че хората ни сравняват. Надявам се това показва, че има апетит за подобни продукции. Мисля обаче, че нашият филм е истински еднорог", каза още Тарън Еджъртън.

Рокетмен
Тарън Еджъртън като сър Елтън Джон в "Рокетмен"

Говорейки пред медиите на пресконференция в Кан, Еджъртън призна, че помощта на сър Елтън е била ключова за ролята му. Той довери, че през цялото време е имал достъп до музиканта и е можел да му задава всякакви въпроси.

"Имах шанса да прекарам много време с него и да разговаряме за всичко. Той ми позволи да го опозная, далеч от помпозността на живота му. Възможността да влеза под кожата му по подобен начин бе много полезно за мен."

Остава да видим, дали подобно на Рами Малек, Тарън Еджъртън ще влезе в битката на следващите "Оскари". Знаем обаче, че Академията наистина обича подобен тип биографични продукции.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар