Неочакваната смърт на Джордж Майкъл вгорчи Коледата на всички почитатели на британския поп идол, който неочаквано почина на 53-годишна възраст на Коледа. Майкъл издъхна в своя дом в Оксфордшир, оставяйки величествено музикално наследство зад себе си. Включително и за някои от големите имена в света на модата, които също почетоха паметта му в социалните мрежи.

Една от най-запомнящите се песни от каталога на Джордж Майкъл несъмнено е "Freedom! '90". Британецът пише песента през 1990 година, като той отказва да се снима във видеото към нея. Вместо това, участие взимат световноизвестните топмодели Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста, Татяна Патиц, Кристи Търлингтън и Синди Крауфорд. Самото видео пък е режисирано от големия Дейвид Финчър, когото познаваме от работата му по филми като "Боен клуб", "Седем", "Зодиак", "Странният случай с Бенджамин Бътън", "Социалната мрежа" и други.

Друго голямо име на британската поп сцена - Роби Уилямс, също почете паметта на Джордж Майкъл. Роби стори това по време на своя новогодишен концерт в лондонската зала Уестминстър Сентръл Хол, изпълнявайки именно емблематичната "Freedom".

Любопитното е, че именно кавър на "Freedom" е първата самостоятелна песен, която Роби Уилямс записва след напускането си на бой бандата Take That през 1996 година.

Ето и самото изпълнение на "Freedom! '90" от страна на Роби Уилямс:


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар