Животът е сладък за Риана. Особено сега, когато изкушението от Барбадос се радва на внушителен финансов успех. Престижното издание Forbes изчисли, че Рири е вече най-богатият музикант от женски пол в света за настоящия момент.

Според финансовото издание, понастоящем финасовото състояние на Риана възлиза на около 600 милиона долара. Основна причина за това, разбира се, са модната и бюти линии - Fenty и Fenty Beauty, които поп звездата стартира. Именно тези две начинания "надуха" значително банковата ѝ сметка.

Достатъчно е да споменем, че бюти линията на Риана Fenty Beauty бе пусната през 2017 година, а компанията вече се оценява на внушителните 3 милиарда. Според изчисленията на Forbes, цели 570 милиона от състоянието на певицата е вследствие именно на козметиката ѝ.

Говорейки наскоро пред New York Times, Рири заяви, че парите не са водещ стимул на начинанията ѝ. "Парите означават, че мога да се грижа за семейството си. Те означават, че мога да създада работни места за други хора. Моите пари не са за мен. Винаги ме движи мисълта, че мога да помогна на някого. Или че в бъдеще ще имам деца".

През 2012 година Риана основа фондацията Clara Lionel, с която тя се опитва да подкрепя опитите за по-добро образование в обществата в нужда по света. През 2017 година престижният университет "Харвард" я обяви за хуманитарна личност на годината.

Останалите имена, които намират място в Топ 5 на Forbes за най-богати музиканти, са както следва: Мадона (570 млн.), Селин Дион (450 млн.), Бионсе и Барбра Стрейзанд (400 млн.) и Тейлър Суифт (360 млн.)

Междувременно Jay-Z бе определен за първият рапър-милиардер в историята.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар