"Най-лошата кучка на Апокалипсиса". Това е поп звездата Риана в своята последна фотосесия, заснета за септемврийския брой на W Magazine. Вместо да заложи на традиционен похват, списанието ангажира легендарния фотограф Стивън Клайн и различни дизайнери, които да ни представят Рири като "последната жена на света" и безстрашна кралица-воин, управляваща хората в един тъмен, утопичен и пост-апокалиптичен свят.

rihanna-w-magazine-september-2016-03-1200x800
W Magazine

Крайният резултат от усилията на целия екип е впечатляващ. Риана изглежда свирепо в една мрачна, отчайваща и лишена от човещина обстановка, докато върху нея можем да забележим продукти на различни брандове, като Hood By Air, Cartier, Gareth Pugh, Maison Margiela, Prada, Alexander Wang, Dior и разбира се нейната собствена линия FENTY PUMA.

rihanna-w-magazine-september-2016-002-1200x800
W Magazine

Модният директор на W Magazine Едуард Енинфул разкри, че всяка една дреха, която Риана носи по време на фотосесията, е специално създадена за нея.

"Когато разговарях с Риана й казах, че не мисля, че трябва да носи дрехи директно от подиума, защото за една истинска кралица дрехите са специално направени", обяснява Енинфул, добавяйки: "Ако тя наистина е последната жена на света, какво би носила? Как тя би се отбранявала? Общо взето, с каквото успее да намери - камъни, ключове, кожи, всичко това тя слага върху тялото си."

W Magazine
W Magazine

Освен самата фотосесия, поп дивата засне към нея и кратък филм, свързан с тематиката й, създаден лично от сценариста на култовия филм "Седем" Андрю Кевин Уолкър.

Макар и изглеждаща като сурова кралица-воин, бореща се за оцеляване в един мрачен антиутопичен свят, облечена в пластове кожи и метал, диамантите продължават да бъдат част от визията на Фюриоса на съвременната поп музика. Дори и само за да ни бъде напомнено, че в крайна сметка говорим за кралица, а кралиците носят диаманти, независимо какъв свят обитават.

W Magazine
W Magazine

Гримът е един от най-силните сегменти във фотосесията на Рири за W Magazine. В случая отличната работа е свършена от Пат МакГрат, като любопитното е, че певицата получава разрешение да носи свои собствени обици и колие в течение на снимките. Защото кой би могъл да каже "не" на Риана, когато тя поиска нещо?

W Magazine
W Magazine

Едуард Енинфул обяснява, че Риана е сред артистите, които никога не искат да повторят нещо, което вече са правили. Поради това и от W Magazine е трябвало да й предложат нещо ново, което да грабне вниманието й. "Тя вече е снимала музикално видео, в което носи много камуфлажни дрехи. Поради това и нямаше как да направим нещо на военна тематика, например", обяснява Енинфул, продължавайки: "Вместо това, исках да направим нещо, което да е проектирано в бъдещето". Така се ражда и концепцията за жената-воин - последната от своя вид, която управлява пост-апокалиптичния свят на хаос и разруха.

W Magazine
W Magazine

Енинфул обяснява, че концепцията за жената-воин пасва напълно и с характера на самата Риана. "Тя живее в антиутопичен свят. Тя не е уплашена, а безстрашна. Това отговаря до голяма степен на нейната идентичност".

W Magazine
W Magazine

Пост-апокалиптичната фотосесия е заснета в Ню Йорк, като Едуард Енинфул разкрива, че работата по нея е била денонощна - от 9:00 до 9:00. Модният директор на W Magazine обаче допълва, че целият екип е бил толкова доволен от свършената работа, че умората е останала на заден план. "Това е чист адреналин. Не осъзнавах, че работим през цялото време. Беше невероятно. А колкото до Риана, тя е почти от друга планета".

W Magazine
W Magazine

W Magazine
W Magazine

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар