Риана се включи с 5 милиона в битката с коронавирус

Световноизвестната поп певица Риана дари 5 млн. долара за подпомагане на борбата с коронавируса. Това се случи през нейната фондация Clara Lionel, кръстена и посветена на нейните баба и дядо. 


Парите ще бъдат разпределени между организации като Фонд за солидарност COVID-19 на Световната здравна организация, Международния комитет за спасяване, организациите Хранене за Америка и Директна помощ и други.

„Когато започнахме тази година, никога не можехме да си представим как COVID-19 така драматично ще промени живота ни. Няма значение кой сте или откъде сте, тази пандемия ще засегне всички нас. А за най-уязвимите в света възможно най-лошото тепърва предстои", беше част от изявлението на фондация Clara Lionel.

Дарените средства ще подкрепят местните хранителни банки, обслужващи общности в риск и възрастни хора в Съединените щати и разпределението на дихателни апарати. Ще се осигури защитно облекло, оборудване и обучение на здравни работници в държави, които са на първа линия в борбата с COVID-19. Пари ще отидат и за тестване и грижи на хората в страни като Хаити и Малави, както и за подкрепа на местни общности от региона.

През последните пет години фондацията Clara Lionel беше една от първите организации, които помогнаха след някои от най-опустошителните природни бедствия в света и се сблъскаха лице в лице с дълбоките и непредвидени последици от това да не бъдем подготвени.

"Знаем, че едно от най-мощните оръжия, които имаме срещу COVID-19, е готовността. Защитата на нашите фронтови здравни работници и маргинализирани общности по света изисква да се изпревари бързо. Времето за действие е сега."

Надяваме се и други световно известни личности да последват примера на Риана и да помогнат в справянето с тази световна пандемия, от която последиците определено ще бъдат трудни за преодоляване. А вие - останете си вкъщи, бъдете отговорни!

Виктория Рачева

Виктория, на 20 години. Студент по Журналистика в Софийски университет. Обичам да търся, разпитвам, намирам...понякога намирам себе си. Добра душа с големи мечти и вяра в страхотния живот, който тепърва предстои.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни