На това вече му казваме изключително рядък трейлър. Особено имайки предвид, че единствените хора, които някога изобщо са го виждали, изключвайки онези, която стоят зад направата му, са го сторили във Великобритания през далечната 1982 година.

Става дума за Епизод VI на епичната филмова сага "Междузвездни войни", носещ името "Завръщането на джедаите". С единствената разлика, че когато въпросният трейлър е бил пуснат, филмът все още е носил своето оригинално заглавие - "Отмъщението на джедаите", което в последствие е променено от Джордж Лукас и компания.

Въпросният трейлър на Епизод VI на "Междузвездни войни" достига до нас, скоро след като попада в притежание на Академията, която стои зад връчването на Оскарите. Краткото видео обаче така и не достига до масово разпространяване, като е видяно единствено от хората, които през 1982 година посещават във Великобритания двойната прожекция на "Нова надежда" и "Империята отвръща на удара".

Прави впечатление, че преди време филмовите трейлъри са изглеждали доста по-различно спрямо настоящия момент. Сами ще видите, че в този няма почти никакво движение на персонажите, нито пък кой знае какво действие изобщо. Всичко това е в силен контраст с трейлърите в наше време, които ни предлагат интезивни няколко минутки, с които да добием представа за крайния продукт. Понякога - доста хитро "подобрена" представа, разочароваща ни в последствие, но това е друга тема.

Само за да направите разликата, предлагаме ви отново да видите и трейлъра на последния засега седми епизод на Лукасовата сага - "Силата се пробужда", режисиран от Джей Джей Ейбрамс. Май има силен контраст, как мислите?

Как ли ще изглеждат сегашните филмови трейлъри след тридесет години? Вероятно нашите деца и внуци ще ни се смеят ехидно, както ние се смеем сега на начина, по който филмовите заглавия са били промотирани през миналия век. Не че и това ще бъде единственото, което ще предизвиква смях в тях. Както винаги, времето ще промени много, много неща, а дали за добро или за лошо - ще видим сами.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар