Класиката “Мъже в черно” отново се завърна, но този път в световен формат.

"Мъже в черно: Глобална заплаха" е американска комедия от жанра научна фантастика, режисирана от Ф. Гари Грей и написана от Арт Маркъм  и Мат Холоуей. Това е продължението на филмовата поредица "Мъже в черно", която е по комиксите на Малибу / Марвел със същото име от Лоуъл Кънингам. Във филма играят Крис Хемсуърт, Теса Томпсън, Кумаил Нанджиани, Ребека Фъргюсън, Рафи Спал, Лоран и Лари Буржоа, Ема Томпсън и Лиъм Нийсън.

Филмът се въртеше около Теса Томпсън, която е агент М (Моли), новак, който успява да се промъкне в MIB. След като бива порицана от агент О (Ема Томпсън), М получава втори шанс да бъде назначена и изпратена в лондонския клон, за да помогне с нова мисия. В Лондон М е посрещната от новия шеф на клона High T (Лиъм Нийсън), който я събира в екип с красивия агент H (Крис Хемсуърт).

Мъже в черно
"Мъже в черно: Глобална заплаха"

Филмът беше страшно забавен. Не бях гледала досега филми от поредицата, та може за хора, които са гледали, да не е толкова любим.

Добре подправен от харизмата на Хемсуърт и неоспоримата химия между него и Томпсън, "Мъже в черно: Глобална заплаха" постига целта си и атмосферата, която се очаква от него, но също така не може да се отрече, че визуално се е получил доста добре. Има и моменти на страхотна комедия с любезното съдействие на Нанджиани като гласа на сладкото извънземно Пешко.

CGI ефектите бяха големи и впечатляващи толкова, колкото можете да си представите за един филм от този специфичен жанр.

Мъже в черно
"Мъже в черно: Глобална заплаха"

Може би имаше някаква категорична липса на посока в разказа, което донякъде объркваше и обезмисляше добрите моменти и изработка на проекта.

Цялостно, филмът беше неземно добър.

Това, което можете да видите в MIB са готини лъскави черни коли, много извънземни, голяма доза хумор и две луди глави с най-мощното оръжие в света.

Оценката на филма в IMDB е 5,6/10.

Автор

По призвание: създател на полезно и креативно съдържание. По образование: културолог. По душа: любящ кучкар. Обичам хубавите дебели книги, ароматните крафт бири, някоя и друга нова игра.

Напишете коментар