Без да съм професионален фризьор, нито пък някога да съм обмислял да бъда такъв, мога да се похваля, че имам предостатъчно голям опит с използването на машинки за подстригване. Истината е, всяка седмица обработвам косата си поне два пъти, поради което машинката за подстригване е един от най-често използваните електрически уреди у дома. Поради това и ми беше изключително любопитно да изпробвам един от най-популярните модели на Braun - HC5090.

Още с разопаковането на комплекта видях нещо, което ми направи адски хубаво впечатление и ме зареди с нотка на позитивизъм. Видях, че от Braun са се погрижили да ми осигурят специален калъф, в който да складирам машинката. Както вече ви казах, през ръцете ми са минали огромен брой уреди от подобен тип, но за първи път ми се случва да открия нещо подобно в комплекта си. Определено червена точка за Braun.

Хващайки машинката в ръце, определено оставам с позитивни впечатления и относно дизайна й. Харесвам изчистени концепции без излишни цветови изстъпления, а този модел на Braun определено ми допада с избора на цветове - изцяло сребристо и черно, което е красива комбинация и пасва на вкуса ми. На тежест машинката също изглежда удобна за употреба, защото е лека и подходяща за хора с всякаква сила на захвата. Иначе казано - ако сте мъж и обичате приятелката или съпругата ви да ви подстригва, то за нея това няма да представлява особено усилие. Машинката е лекичка и фина, а не по-малко важен е и фактът, че е удобна за боравене. Като цяло устройството е тънко на широчина, което го прави удобно за хващане и употреба.

Съвсем естествено, имайки предвид, че все пак живеем в 2016 година, Braun HC5090 поддържа безжичен режим на работа, което означава, че можете да ползвате уреда съвсем свободно след зареждане в електрическата мрежа. Върху машинката има LED индикатор, който във всеки един момент ще ви уведоми дали в нея има достатъчно останал ток, за да продължите работата си с нея.

Вероятно ще останете доволни, научавайки, че не е нужно и особено много време за зареждане на машинката. Само за 60 минути двете Ni-MH батерии ще бъдат заредени до пълния си капацитет, което от своя страна е достатъчно за работата на уреда в разстояние на 50 минути. От Braun са се погрижили да ви осигурят и удобна стойка, върху която да зареждате машинката си и да знаете във всеки един момент, къде точно сте я оставили.

Има и нещо друго - Braun HC5090 автоматично се "адаптира" към всякакъв волтаж между 100V и 240V, което прави машинката удобен спътник за всяко ваше пътуване.

От Braun се гордеят и със своя т.нар. Memory SafetyLock system, който хитро запомня последните настройки по отношение на дължината, които сте използвал, дори и след премахване на използвания гребен.

Говорейки за гребени (или както не малко хора им казват - приставки), в комплекта ще намерите два различни по големина гребена, предазначени за подстригване и оформяне както на по-дълга, така и на по-къса коса. По-късият гребен е с параметри 3-24мм, докато по-дългият е 14-35мм. Стига да разполагате с поне базови умения в подстригването, лесно можете да се ориентирате по отношение на употребата на гребените. А дори и да не е така, бързо ще се научите. Естествено, с известен риск първият ви опит да не е докрай успешен, но това са рисковете при подстригването в домашни условия.

Ако сте от хората като мен, които предпочитат бръснене до последния милиметър, то при вас е още по-лесно - просто използвайте машинката без гребен, а тя ще се погрижи за останалото.

От Braun гарантират, че остриетата на модела са с гаранция доживот, като в комплекта ще намерите и олио, с което да смазвате машинката. От личен опит мога да ви посъветвам да не забравяте да го правите, защото в противен случай можете сериозно да скъсите живота на своето устройство.

В заключение мога да кажа, че Braun HC5090 е един отличен избор за Коледен подарък, който можете да направите на любимия си мъж, баща или брат. Машинката няма да ви подведе, като ще останете доволни от това, което ви се предлага. А и най-малкото, Braun е гаранция за качество, а репутацията на компанията говори сама за себе си.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар