Южноамериканско кино: "Футболът и аз" показва на големия екран любовта към футбола

"Футболът и аз" е комедия от Аржентина, която разказва за футболен фен, готов на всичко, за да гледа любимите отбори на стадиона или по телевизията. Дори гледа футбол на работа, заради което е уволнен. И така започват перипетиите му.

Футболният фен е щастливо женен, има деца, работа, но започва да губи всичко, когато страстта му към най-великия спорт започва да измества всички тях. След като го гонят от работа, се разделя с жена си, напуска общото им жилище.

Налага се да започне нова работа, като автомобилен инструктор. Там се среща с курсистка, дъщеря на футболен съдия, която също обича Крал Футбол. Своевременно страстният футболен привърженик, започва да посещава анонимни алкохолици, тъй като сам оприличава зависимостта си от футбола като подобна на алкохолозма.

Всички от сбирките, мислят главния герой на филма за алкохолик. Но идва момент, в който един от групата, избран за негов наставник, разбира истината. Тогава помага своя "колега" от анонимните алкохолици, да се отърве от зависимостта си към футбола.

Всичко завършва с целувка между съпрузите, на централно място в Буенос Айрес, които се канят да се съберат отново, след раздялата заради футбола, и един плакат на Лионел Меси, ново изкушение.

Филмът е свеж, създава усещане за един нов свят, непознат за нас и все пак близък по тематика до нашия живот. Обичта към най-великата игра е присъща за хора от всички континенти. Затова и сюжетът на филма е лесен за разбиране от зрителите. Актьорската игра е топла, изпълва пространството на екрана.

Героите имат много реплики, но това е типично за южноамерикански филм. Продукцията на режисьора Маркос Карневале е приятна за гледане. А и е прясна откъм година на производство-2017 г. и затова актуална.

"Футболът и аз" беше показан пред българските зрители във Варна в рамките на Дни на аржентинското кино в началото на на ноември 2018 г.

Мая Джамбазова
Мая Джамбазова

Аз съм Мая Джамбазова и съм дългогодишен автор в онлайн издания. Обичам котки, весели чорапи, хубави книги. Но истинската ми страст е киното. Обожавам старите български филми, но и съвременните родни продукции, предназначени за големия екран.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни