Тази седмица  VIBES надникна в новия шоурум на ReSol (restaurant solutions). Освен че празнува пет години от създаването си, лидерът във вноса на висококачествена посуда за хотели, ресторанти и изтънчени домакинства, за първи път пуска собствена марка.

Тя следва новите тенденции на тъй наречената „ coup plate“ или „magic bowl“ – чиния без борд, с повдигнати нагоре краища. От ReSol вдъхват екзотика в изчистения дизайн на линията Moyra с ненатрапчиви тюркоазени нюанси.

Екзотично е и името на марката. Според гръцката митология, мойрите са богини, които предат нишките на съдбата на всеки смъртен. Създателката и управител на ReSol, Мария Николова, разказа, че идеята за Moyra възниква като естествена необходимост  клиентите и да притежават оригинален и различен продукт. Тя  обещава линията да продължи да се развива, но запазва в тайна следващия тематичен цвят.

Акцент на събитието беше идеята, че изкуството на сервираната храна е не само допълващ елемент към кулинарията, но и отделен свят, събуждащ вдъхновението и въображението на кулинарите.

Автор

Росица Доровска е кадър на ФЖМК, магистър от ВУЗФ, а откакто не колекционира дипломи, се подвизава на Арабския полуостров. Чете, пише и говори на английски и френски, но мисли основно на майчински. Нищо женско не и е чуждо, но единствената шопинг терапия, от която се изкушава, е тази в книжарницата.

Напишете коментар