Осмото издание очаква фото- и видеографи, готови да творят за предизвикателство на Морените, Витоша.

След няколко успешни сесии, в които фотографи, автори и филммейкъри се впускаха в различни предизвикателства от света на адреналиновите спортове, новото издание на Red Bull JOURNEYversity очаква визуални артисти (фото- и видеографи), с очи и със стабилни камери за необикновеното и предизвикателното. Те ще станат част от невижданата надпревара Red Bull Moreni Challenge, съпреживявайки емоциите на атлетите по природния феномен Морените на Витоша.

Идеята на JOURNEYversity (от Journey + University, приключение + университет, англ.) е да обучава, с цел “студентите” да навлязат по-дълбоко в спецификите за отразяване на дадена приключенска дейност или екстремен спорт. В духа на университета, наравно с обучението е и приключението, затова то се провежда в контекста на най-необикновените събития през годините. Състезанието по Витошките морени е единствено по рода си в световен мащаб, което ще направи участниците в JOURNEYvesity екип, отразяващ неповторимо събитие.

фото: Яне Голев

Тазгодишното осмо издание ще предизвика личности с интерес към фотографията, кратките видеа и фото/видео материалите. Избраните за участие в JOURNEYversity след кандидатстване и одобрение ще имат възможност да се запознаят със стандартите за видео заснемане и обработка на Red Bull Media House, да станат част от специално организирана приключенска сесия преди състезанието, да реализират самостоятелно създадено от тях съдържание. Платформата предоставя възможност за популяризация на репортажите през каналите на Red Bull.

фото: Георги Даскалов

Срокът за кандидатстване в Red Bull JOURNEYversity, сесия Moreni Challenge е 18 МАЙ. Желаещите да станат част от неповторимото изживяване трябва да изпратят свои визуални материали и кратко резюме на redbullcontent.bg@gmail.com.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар