Най-популярната стрийминг платформа Netflix ще зарадва феновете на фентъзи писателя Джордж Р.Р. Мартин. Разказът Sandkings ("Пясъчни крале") на американския автор ще бъде превърнат във филм, който ще можем да гледаме в каталога на платформата.

Sandkings е разказ на Мартин от далечната 1979 година. Сюжетът следва богатия плейбой Саймън Крес, който има особената страст да колекционира опасни екзотични животни. В даден момент Крес се натъква на тайнствения магазин Wo & Shade, откъдето поръчва терариум, пълен с четири колонии мистериозни създания. Въпросните креатури носят името "пясъчни крале" (sandkings) и имат способността да растат достатъчно много, за да изпълнят всяко едно пространство, което са оставени да обитават. В даден момент пясъчните крале се измъкват от терариума, а по-гладни отвсякога, започват да превземат голямата къща на Саймън Крес.

През 1987 година DC Comics създават комикс по разказа, а през 1995 година е направен и филм.

Съобщава се, че проектът ще бъде оглавен от режисьора на "Карибски пирати" Гор Вербински, а част от креативния екип ще бъде и създателят на сериала Utopia Денис Кели.

Говорейки пред Collider, Гор Вербински обяснява: "Един от сценариите, върху които работя, е базиран на разказа на Джордж Р.Р. Мартин Sandkings. Това е брилянтна и завъртяна история, която обожавам. По този проект работя със страхотния сценарист Денис Кели, който е автор на оригиналния Utopia - британската версия, която е брилянтна. Денис работи върху адаптацията на разказа, така че се чувствам наистина развълнуван."

Междувременно феновете на "Игра на тронове" се надяват, че Джордж Р.Р. Мартин все някога ще успее да завърши следващата книга от "Песен за огън и лед" - "Ветровете на зимата". В един от скорошните си блог постове американецът споделя, че е написал "стотици и стотици страници" от книгата през изминалата 2020 година. Той дори споделя, че това е била "най-добрата му година", що се отнася до работата му по "Ветровете на зимата". Той се надява, че през тази година ще успее да завърши романа.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар