РаноБудна: ПРОБУЖДАНЕ

"Тук сме. Има ни. Не си сама!"

Това е мотото на фондация Emprove, зад което тя обединява вече над 70 доброволци, както и партньорска мрежа в седем европейски държави.

Мисията на Emprove е да подкрепя в дългосрочен план жени, които са преживели насилие, за да успеят по-скоро да станат независими. 

Подкрепата на фондацията е не само напълно безплатна, но и разнопосочна. Включва помощ в психологическо и юридическо отношение, коучинг, терапевтични сесии по групи, онлайн платформа за личностно развитие, различни обучения и събития, включително и Жените Survivors - първата общност от такъв род.

Всички тези инициативи изиграват своята положителна роля, а в един от последните си проекти Emprove залага и на силата на изкуството.

Като част от дигиталната кампания "РаноБудна", клипът РаноБудна: ПРОБУЖДАНЕ, със сценарист и режисьор Сергей Железко, успява по вълнуващ и въздействащ начин да напомни на стотиците жени, пострадали от домашно насилие, че те няма да останат нечути.

Актрисата Диана Димитрова, лице на кампанията, влиза в ролята на една от тези жени, самотни в своето мълчаливо страдание. Но героинята ѝ осъзнава, че има пробуждане и това е начинът да излезе от черния куб на своята болка.

Кинопроектът провокира обществено значима промяна, целяща превенция и ангажиране с темата за пагубното влияние на домашното насилие върху жертвите. Защото те не са сами и ако осъзнаят това, могат да разчитат на безплатна професионална подкрепа, за да постигнат достоен и щастлив живот.

 

Краткото триминутно видео отправя своите послания без думи, но по докосващ сърцето и мислите начин. 

За това колко много жени търсят вината у себе си за причинената им болка. 

За това колко отчаяни са в такъв момент и как не виждат никакъв изход.

Докато не дойде онова пробуждане, с което да осъзнаят, че има начин да се спасят. Само трябва да вярват, че някой мисли за тях. Просто трябва да погледнат нагоре към светлината и да съберат смелост да излязат от затвора на куба, където ги очаква разбиране и помощ.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни