PXL Cap: Стил на пиксели

PXL Cap e патентован бранд за ръчно изработени шапки, чрез които по уникален начин можеш да изразиш себе си. Произведени са от полимерни материали и се правят индивидуално за всеки поръчал. Създатели на марката са българите Александър Йовчев и Георги Карналов. Срещаме се с тях, за да ни разкажат малко повече за страхотните си идеи и творчески вдъхновения.

Здравейте! Разкажете ни малко повече за себе си. Кои са създателите на PXL Cap?

Здравейте. Ние сме Александър и Георги и сме създатели на PXL Cap. Ако трябва да определим себе си с няколко думи, то бихме казали, че сме предприемачи-авантюристи. Всеки от нас има своя собствена професия – и двамата сме инженери, като Александър в момента се занимава с транспорт и спедиция, докато Георги проектира мостови съоръжения за голяма международна компания.

Откъде дойде идеята ви за създаването на бранда?

Георги: Както всяка интересна идея, и нашата дойде случайно, на път за работа. Нека кажем, че и двамата сме фенове на хенд мейд аксесоарите и обичаме да се отличаваме от тълпата. Та, на път за работа видях момче с много шарена шапка и  се замислих как би изглеждала шапката ми, ако мога да я моделирам сам. Е, разбира се, веднага реших, че трябва да е нещо уникално, нещо, което не се вижда всеки ден, а освен това да дава възможност на всеки да моделира шапката си по свое собствено желание. Така дойде и идеята да създадем шапка, на която да можеш да редиш пиксели с различни цветове, пресъздавайки своите идеи. Мисля, че в повечето случаи, резултатът е впечатляващ.

Къде можем да ги намерим?

Всички модели, които създаваме ние и нашите клиенти, се качват в социалните мрежи – Facebook и Instagram, а скоро пускаме и сайт, който ще даде възможност на всеки да направи своята „виртуална шапка“, която след това да закупи и да моделира лично.

Какви хора си купуват вашите шапки?

В момента интересът на подрастващите към нашите шапки е огромен и можем да кажем, че те са основните ни клиенти. Освен това, все по-често изработваме тематични шапки, подходящи за партита, тиймбилдинги и дори ергенски и момински партита. От създаването на бранда до момента имаме многобройни клиенти от дискотеки и клубове от България и Европа, така че можем да се похвалим с клиенти от всички възрасти и с различни интереси.

Коя беше първата шапка, която създадохте? А имате ли си любима?

Георги: Първата шапка, която създадохме, беше с надпис Star Wars, която се превърна в тотален хит. Ако говорим за любима шапка, моят фаворит е парти черепа.

Сашо: Моята най-любима шапка е Straight Outta.

Коя е най-нестандартната шапка, която клиенти са ви поръчвали?

Не можем да кажем с точност коя е най-нестандартната, защото нашите шапки са извън стандартните. Всяка шапка е направена с много въображение и е уникална сама за себе си, така че всичко, което правим, е нестандартно и уникално.

Ако VIBES беше шапка, щеше да е…?

Най-цветната.

Как ще изглежда предстоящото лято в пикселизирани шапки?

За лятото сме подготвили много изненади и специални дизайни за нашите фенове. Ще дадем старт на летните изживявания с голямо парти в Гърция, на което ще представим новите си модели, а освен това, нашите фенове ще могат да открият PXL Cap и във всеки по-голям Черноморски курорт.

Лиляна Георгиева

Лиляна все още търси себе си и своето поприще, живеейки между Германия и България. Занимава се с филмова критика и анализи. Освен киното, обича спонтанни пътешествия, смислени разговори в приятна компания и хубави книги.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни