Първата финландска документална поредица Първите пет на HBO Max проследява пътя на бившия министър-председател Сана Марин начело на финландското правителство в безпрецедентни времена. Оригиналният документален филм на Max влиза зад кулисите, за да стане свидетел на живота на световноизвестния женски кабинет, изследвайки темите за властта и женствеността. Премиерата на интимната поредица от три части е на 9 юни в стрийминг платформата HBO Max.

Нова страница в политическата история се отваря, когато млада жена на име Сана Марин е избрана във Финландия за най-младия министър-председател в света. Около нея се сформира кабинет от решителни жени, които започват да ръководят страната.

Почти веднага петимата лидери са изправени пред безпрецедентно предизвикателство - световната пандемия от COVID-19 и мерките, които трябва да предприемат в страната си. След като управляват Финландия по време на пандемията, избухва война, която хвърля Европа в нови сътресения.

Докато изпълняват работата си под високо напрежение, министрите имат деца и личен  живот. Кои са тези амбициозни, сдържани жени, които движат политическата култура напред и са вдъхновение по целия свят? Откъде идват те и какво ги движи?

Трисерийната документална поредица Първите пет предлага поглед отблизо към живота на изключителни политици в безпрецедентни времена. Тя представя финландския женски кабинет отвъд техните публични роли и споделя моменти на уязвимост и откритост.

Поредицата на Warner Bros. Discovery говори открито за властта, политиката и женствеността.

Състояща се от три епизода с продължителност приблизително 35 минути, Първите пет е първата финландска документална поредица на HBO Max. Преди това HBO Max продуцира антологична поредица от финландски късометражни филми, наречена "У дома, Финландия" (Eristyksissä), и развлекателно предаване, наречено "Истинска история, Финландия", което получи номинация за наградата "Златна Венла" за развлекателно предаване на годината.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар