Първият лаптоп на Xiaomi е откровен клонинг на Macbook Air


Китайският бранд Xiaomi представи официално своя първи лаптоп, който ще носи името Mi Notebook Air. Звучи ви познато? Името ви навява мисли за един друг модел, на съвсем друга компания? Спокойно, не сте сами. А подозренията ви са напълно основателни.

Независимо дали ще се изненадате или не, но китайците са сътворили откровен и безпощаден клонинг на добре познатия ни Macbook Air на Apple. И въпреки, че от Xiaomi побързаха да се похвалят, че техният продукт е с 13 процента по-тънък от този на Apple, и е с 11 процента по-малък като цяло, това надали променя особено впечатленията за абсолютно копиране на дизайна на Macbook Air.

Mi Notebook Air разполага с екран с големина от 13.3 инча, като компютърът действително е малко по-лек от Macbook Air - 1.28 килограма срещу 1.35 килограма за продукта на Apple. Каквито и разлики обаче да бъдат изтъкнати, истината е, че просто не можем да откъснем очи от това, което виждаме, и колко еднакви изглеждат двете машинки, съпоставяйки ги.

xiaomi-mi-notebook-air-05

Време и за малко техническа характеристика. Mi Notebook Air може да се похвали с процесор Intel Core i5 2.7GHz, 8GB RAM и хард драйв от 256GB SSD. В случай, че възнамерявате да си го купите и ви интересуват параметрите на видео картата, понеже искате да разцъкате и някоя друга игра, видеото на машинката е Nvidia GeForce 940MX. Дисплеят пък е с full HD резолюция.

USB Type-C портът обещава зареждане на батерията от 0 до 50 процента за половин час, а от Xiaomi обещават, че на пълен капацитет батерията би могла да се използва за период от около девет часа и половина. В случай че се интересувате, лаптопът разполага също така с HDMI и USB 3.0 портове.

Mi-Notebook-Air-hed-796x398

А ако 13.3-инчовата версия на компютъра е твърде масивна за вашия скут, то в такъв случай можете да посегнете към по-малката, 12.5-инчова версия, която от своя страна обещава живот на батерията от 11.5 часа. Част от характеристиките на по-малкия Mi Notebook са Intel Core M3 процесор, 4GB RAM и 128GB SSD хард драйв.

За разлика от Macbook Air, продуктът на Xiaomi пристига на далеч по-достъпна цена. По-голямата му версия е със стартова цена от 750 щатски долара, докато по-малката ще се продава за 530 долара.

xiaomi-mi-notebook-air-02

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни