Хората винаги са гледали към Луната, докато в един героичен момент не успяват и да стъпят на нея. "Първият човек" разказва историята на астронавта Нийл Армстронг в първия филм на режисьора Деймиън Шазел от солидно награждавания "Ла Ла Ленд" насам. И няма спор, че тук отново говорим за лента, която ще бъде силен кандидат на следващите "Оскар"-и.

В ролята на легендарния Нийл Армстронг влиза Райън Гослинг, с когото Деймиън Шазел вече работи в споменатия "Ла Ла Ленд". Гослинг все още се бори за първия си "Оскар", а дали пък точно полета към Луната няма да го изстреля към него?

Дебютният трейлър на "Първият човек" определено е въздействащ. Проследяваме целия генезис на тази вълнуваща история - от самото начало, в което Армстронг се любува на Луната, до моментите, в които той вече подготвя полета си към нея.

Разбира се, семейството на Нийл Армстронг е силно притеснено от това, което ще се случи. Собствените деца на астронавта му задават възможно най-трудния за отговор въпрос, а именно - "Ще се върнеш ли обратно?"

Успяваме да проследим колко притеснени са и всички в НАСА с оглед на това, което предстои да се случи. Никой не дава гаранции, че астронавтите изобщо ще стигнат до Луната. Или че ще се върнат. Все пак говорим за предизвикателство, което никой друг до момента не е предприемал.

Филмът дебютира тези дни на големия кино фестивал във Венеция. Клеър Фой, която влиза в ролята на Джанет - съпругата на Нийл Армстронг, разкри, че синовете на астронавта лично са съветвали нея и Райън Гослинг как най-прецизно да пресъздадат емоциите на техните родители.

Райън Гослинг в "Първият човек"

"Техният баща не е бил астронавт. За тях, той просто е бил техният татко", заяви Фой.

"Никога не съм получавал повече помощ за мой филм", разкри от своя страна Райън Гослинг. Актьорът добави, че Нийл Армстронг е бил човек, който е пазел чувствата си в себе си, но същевременно в този филм е трябвало да бъде показано как се е чувствал той в тези исторически моменти. А това не е било лесно.

Освен Гослинг и Клеър Фой, участие в "Първият човек" ще вземат още имена като Кайл Чандлър, Джейсън Кларк и Итън Ембри.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар