Един дългочакан момент настъпи, защото стрийминг платформата Netflix пусна така очаквания от всички фенове първи трейлър на "Вещерът". Това се случи по време на тазгодишния Comic Con в Сан Диего. Кадрите предизвикаха силно вълнение сред феновете на франчайза, като определено има защо.

"Вещерът" е вдъхновен от романите на полския писател Анджей Сапковски, които добиха световна популярност с видео игрите, базирани върху тях. Именно поради това бе наистина голяма новина, когато стана ясно, че Netflix са закупили правата за сериал, разказващ за приключенията на Гералт от Ривия.

Водещото име в актьорския състав е британският актьор Хенри Кавил, когото познаваме от ролята на Супермен във филмите на DC. Самият Кавил не крие, че е огромен почитател на "Вещерът", което прави избора му за ролята на Гералт още по-логичен.

Тук е важно да отбележим, че сериалът на Netflix ще следва разказаното в книгите, а не популярните видео игри. Именно поради това Гералт носи със себе си само един меч, а не два, както е в гейминг изданията на студиото Projekt Red.

Вещерът
Хенри Кавил като Гералт от Ривия

Създател на шоуто е Лаурен Шмид, която е писала сценариите за продукции като "Западното крило", "Деърдевил" и "Защитниците". Освен Хенри Кавил, участие във "Вещерът" взимат още Фрея Алън като Сири, Аня Халотра като Йенифър, Джоди Мей като кралица Каланте, Бьорн Харалдсон като Ейст и други.

"Вещерът" на Анджей Сапковски е един от най-популярните фентъзи франчайзи в света. Историята разказва за свят, населяван от опасни чудовища, и т.нар. "вещери", които ги ловуват срещу заплащане. Вещерите са професионални ловци, чиито умения са подсилени от модификации на тялото и свръхестествени способности.

Страхотна популярност книгите на Сапковски придобиха благодарение на видео игрите на полското студио Projekt Red, продадени в десетки милиони копия по цял свят. The Witcher 3: Wild Hunt вече е считана за една от най-добрите игри на всички времена.

Все още няма официална дата за премиерата на "Вещерът" в каталога на Netflix. Изглежда ще трябва да почакаме още малко, преди да разберем кога ще можем да се насладим на сериала.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар