Носителят на "Оскар" Том Ханкс се завръща към военните филми в "Хрътката" (The Greyhound) на режисьора Арън Шнайдер. Лентата ще ни върне към времената на Втората световна война, а Ханкс ще влезе в ролята на Командир Ърнест Крауз от Военноморските сили на САЩ.

"Хрътката" се очаква на кино екран на 12 юни тази година, като филмът е адаптация на романа The Good Shepperd на Си Ес Форестър от 1955 година.

Командир Ърнест Крауз не е реална историческа личност, тъй че филмът няма как да се нарече биографична драма. Синопсисът на "Хрътката" пояснява: "В ранните дни на Втората световна война, международен конвой от 37 кораба на съюзниците, воден от капитан Ърнест Крауз, който за първи път е начело на американски разрушител, е преследван в коварните води на Северния Атлантик от глутници германски подводници".

За да добиете повече представа за военната драма, която предстои да гледаме през лятото, вижте и официалния първи трейлър:

 

Освен Том Ханкс, участие в "Хрътката" взимат още Елизабет Шу, Стивън Греъм, Роб Морган, Мануел Гарсия-Рулфо, Карл Глъсман и други.

Епичните военни драми не са нещо непознато за 63-годишния Ханкс. Една от неговите знакови роли е тази на Капитан Милър в "Спасяването на редник Райън" на Стивън Спилбърг от 1998 година. Тогава Том Ханкс е номиниран за "Оскар" в категорията водеща мъжка роля, но не успява да грабне статуетката. Филмът обаче носи "Оскар" на Стивън Спилбърг в категорията за най-добър режисьор.

Режисьор на "Хрътката" е американецът Арън Шнайдер, за когото това е едва втори пълнометражен филм в кариерата му до този момент. Неговият единствен проект до момента е Get Low от 2009 година с участието на Бил Мъри и Робърт Дювал.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар