Темата с бежанския проблем продължава да вълнува VIBES. След като вече ви запознахме с две момчета от арабски произход, осъществили интригуващ и смел експеримент в центъра на София, сега ще ви представим и първи трейлър на късометражния филм "ДОБРИ". Режисьор на проекта е младият творец Орлин Милчев, популярен и в българските хип-хоп среди с артистичния си псевдоним Атила.

В случая обаче Орлин разгръща потенциала си в друга сфера, различна от хип-хоп сцената, където вече няма какво да доказва. А именно - киното.

"ДОБРИ" засяга по крайно интересен начин наболелия в българското общество бежански проблем, пречупвайки го през призмата на обикновения и семпъл човек от малкото село. Онези хора, които често са и сред най-податливите на първичните си страхове, навярно по различни причини - липса на достатъчно информация, особености на средата на растеж, натрупани предразсъдъци от едно друго време и т.н. Можем да изброяваме още дълго време.

Какво ни разказва "ДОБРИ"? Разказва ни историята на бежанец, изгубен из красивите и необятни български гори, след като е пресякъл нелегално границата. Скитащият се странник се натъква на овчаря Кольо, като от тук насетне започва и сблъсъкът на два различни свята. На различни етнос, език и култура. А съвсем скоро те ще трябва да се изправят срещу страха и агресията на хората от близкото село. И ще трябва да опитат да се справят с тях.

В главните ролите ще видите Йордан Петков – Дуньо, Ламине Бамба, Тони Тодоров и Емил Марков. Във филма взимат участие и голям брой местни жители. Главен оператор е Даниел Делчунков, а монтажът е поверен на Димитър Андреев – Лалри. Сценарият е написан в сътрудничество между Орлин Милчев и Радослав Петров.

Зад късометражната продукция застава НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в партньорство с Timeless Production Group и Dream Team Films.

Филмът "ДОБРИ" излиза официално на екран тази година и ще може да се види в програмата на различни национални и международни фестивали.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар