Първи трейлър на "ДОБРИ" от младия режисьор Орлин Милчев - Атила


Темата с бежанския проблем продължава да вълнува VIBES. След като вече ви запознахме с две момчета от арабски произход, осъществили интригуващ и смел експеримент в центъра на София, сега ще ви представим и първи трейлър на късометражния филм "ДОБРИ". Режисьор на проекта е младият творец Орлин Милчев, популярен и в българските хип-хоп среди с артистичния си псевдоним Атила.

В случая обаче Орлин разгръща потенциала си в друга сфера, различна от хип-хоп сцената, където вече няма какво да доказва. А именно - киното.

"ДОБРИ" засяга по крайно интересен начин наболелия в българското общество бежански проблем, пречупвайки го през призмата на обикновения и семпъл човек от малкото село. Онези хора, които често са и сред най-податливите на първичните си страхове, навярно по различни причини - липса на достатъчно информация, особености на средата на растеж, натрупани предразсъдъци от едно друго време и т.н. Можем да изброяваме още дълго време.

Какво ни разказва "ДОБРИ"? Разказва ни историята на бежанец, изгубен из красивите и необятни български гори, след като е пресякъл нелегално границата. Скитащият се странник се натъква на овчаря Кольо, като от тук насетне започва и сблъсъкът на два различни свята. На различни етнос, език и култура. А съвсем скоро те ще трябва да се изправят срещу страха и агресията на хората от близкото село. И ще трябва да опитат да се справят с тях.

В главните ролите ще видите Йордан Петков – Дуньо, Ламине Бамба, Тони Тодоров и Емил Марков. Във филма взимат участие и голям брой местни жители. Главен оператор е Даниел Делчунков, а монтажът е поверен на Димитър Андреев – Лалри. Сценарият е написан в сътрудничество между Орлин Милчев и Радослав Петров.

Зад късометражната продукция застава НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в партньорство с Timeless Production Group и Dream Team Films.

Филмът "ДОБРИ" излиза официално на екран тази година и ще може да се види в програмата на различни национални и международни фестивали.

Константин Симидчийски
Константин Симидчийски

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни