Биографичният филм за Едуард Сноудън - "Сноудън" ще излезе на голям екран в Съединените щати през месец септември, а тези дни получихме възможността да видим и първи трейлър на режисираната от Оливър Стоун лента.

В ролята на бившия служител на ЦРУ, който през 2013 година изнесе пред света класифицирана информация на Националната агенция по сигурността на САЩ, предизвиквайки и един от най-големите международни скандали през новия век, влиза добре познатият ни Джоузеф Гордън-Левит. Освен че е режисьор на филма, Оливър Стоун е и негов сценарист, заедно с Киърън Фицджералд.

Участие в лентата взимат още Шайлийн Удли, Мелиса Лео, Закъри Куинто, Том Уилкинсън, Скот Истууд, Никълъс Кейдж и други.

Сценарият на "Сноудън" е базиран на две книги, посветени на най-популярния whistleblower на планетата - The Snowden Files от Люк Хардинг и Time of the Octopus от руския адвокат на Сноудън Анатолий Кучерена.

През 2015 година Джоузеф Гордън-Левит летя за руската столица Москва, за да се срещне лично с укриващия се там Едуард Сноудън.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар