За добро или за лошо, Доналд Тръмп официално е 45-ият президент на Съединените американски щати. 70-годишният милиардер положи клетва в столицата Вашингтон и официално встъпи в длъжност, наследявайки досегашния лидер на страната Барак Обама.

Когато на 16 юни 2015 година Доналд Тръмп обяви кандидатурата си за президент на САЩ, мнозина сметнаха това за не особено сполучлива шега от страна на бизнесмена с противоречива репутация. Скоро обаче всички престанаха да се смеят, след като Тръмп спечели номинацията на републиканците и се изправи очи в очи с кандидата на демократите Хилъри Клинтън. А както се казва, останалото е вече история.

Встъпването в длъжност на Доналд Тръмп бе отбелязано с няколко специални бала, а на един от тях новият президент танцува и за първи път като такъв със своята първа дама Мелания Тръмп. Двамата сториха това под звуците на "My Way" на Франк Синатра - една от любимите песни на новия президент.

На дансинга Президент Тръмп и Първата дама бяха последвани от новия вицепрезидент Майк Пенс и съпругата му Карън, както и от децата на двете двойки. "За мен е невероятна чест да имам този първи танц с Мелания", заяви Тръмп, добавяйки: "Към нас ще се присъедини и нашия вицепрезидент. Както и нашите прекрасни деца".

Духовете в социалните мрежи бяха разбунени от Нанси Синатра - дъщерята на Франк Синатра, която коментира решението на Доналд Тръмп да проведе първия си танц с Мелания именно на песента "My Way".

Нанси насочи туит към новия президент, който в последствие изтри, който гласеше: "Само не забравяй първия пасаж от песента - "И сега, краят е наблизо..." В последствие Нанси обясни, че всъщност е искала да се пошегува, добавяйки, че желае "всичко най-добро" на новия президент.

Както и можеше да се очаква, клетвата на Доналд Тръмп бе съпътствана с остри протести в столицата, които доведоха и до сериозен брой арестувани хора от страна на полицията.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар