На 13 октомври, събота, от 10:00 до 22:00 часа,  “Бакхус” организира първия по рода си рибен пазар на открито в градината на Grand Hotel Sofia, който ще събере под един покрив подбрана селекция изложители, предлагащи прясна риба и морски дарове, рибни ястия и деликатеси, приготвени на място и разнообразие от напитки, подхождащи на риба.

За пръв път в София се организира подобно събитие и от “Бакхус” обещават безкомпромисна селекция изложители, които могат да дадат представа за разнообразието от продукти на пазара ни, обвързани с рибния сектор. Организаторите споделят, че с този формат ще поставят начало на разрастваща се ежегодна традиция, която стимулира масовия интерес.

В рамките на фестивалния ден посетителите ще могат да опитат разнообразние от рибни ястия, приготвени на място, селектирано българско вино, бира, водка и анасонови ракии, сладкиши, хляб, кафе и други. За доброто настроение от “Бакхус” обещават и музика на живо, представена от джаз музиканти.

На Бакхус FishFest ще може да се запознаете с трийсет изложители, разделени по категории:

  • Прясна риба и морски дарове” - гостите ще могат да разгледат и закупят див улов на прясна средиземноморска риба, речна риба, пушени и мариновани риби, хайвер и още други изкушения, доставени специално за фестивала.
  • Ресторанти и готвачи” - тематично разработени менюта за фестивала от специално поканени готвачи и ресторанти.
  • Вино&Бира” - бъгарско вино, пенливи, крафт бира, водка и анасонови напитки.

Ключова част от фестивала ще бъдат представителите на прясна риба и морски дарове. На фестивала ще участват BalkanFish - многообразие от средиземноморска риба, Coho Farm - първата ферма за отглеждане на най-висококачествената сьомга в Европа - тихоокеанската сребърна, “Бяла Река” - развъдник за дъгови пъстърви и крайречен ресторант, както и винаги добре магазин “Гръцка риба”, в който може да се намери голямо разнообразие от прясна риба, мариновани продукти и още.

Готвените деликатеси ще бъдат представени от столичния ресторант Niko'las 0/360, речен ресторант и рибарник  “Бяла река”, L’Instant, Royal Thai, “Hamachi-ni, Da Massimo, ресторант Shades Of Red и щандове със специално меню за фестивала на партньорите на събитието Томеко, RedDevil и МETRO. Повече за ресторантите и останалите изложители може да прочетете тук.

За любителите на виното и алкохолните напитки - ще може да се опитат и купят специално избрани български вина от партньорите на събитието DiVino, които ще ги представят на собствен щанд. Ще участват още изба Страцин, WineBox, Miroglio, магазин “Le Petit Quche”, турски анасонови ракии Yeni Raki, Stolichno, както и водка Beluga. Kanaal представят специално за фестивала селекция от крафт бири.

Когато има вино и риба, има и хляб - “Братя Хлебари” отново са приготвили майсторски печива за гостите. Kафе-бар Chucky’s ще предлагат различни видове кафета за консумация на място и прясно изпечени за вкъщи, a партньорите на събитието гурме подправки Kotany ще представят селекция от висок клас подправки, подходящи за приготвяне на риба.

! Събитието има вход, който може да закупите предварително на bilet.bg. Към билета има включена консумация на напитка по избор: водка Beluga, турска ракия Yeni Raki или бира Stolichno.

За нова информация и още подробности следете сайта: www.fishfest.bg

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар