Власт на жените. Това продължава да бъде мотото, под което работи новият творчески директор на Dior Мария Грация Кюри.

Брандът пусна своята последна ready-to-wear кампания пролет-лято 2017, включваща първата колекция на Мария Грация Кюри, откакто тя се присъедини към семейството на Dior от Valentino.

Зад обектива застава популярната фотографка Бриджит Лакомб, докато в ролята на модели влизат прекрасните близначки Рут и Мей Бел. Кампанията е част от още по-голям проект на Dior, който ще носи името "The Women Behind the Lens", в който фотографи от женски пол са поканени да изразят своята лична интерпретация на колекцията.

Фокусът на кампанията е видимо дрехите, но и жените, които ги носят. Можем да видим рокли с тюл, заедно с кожени якета и смарт блейзъри, но и "кози" плетени пуловери. Мария Грация Кюри създава интересна динамика, която е в контраст с решението й да избере еднояйчни близначки за лица на кампанията.

През месец юли стана ясно, че Мария Грация Кюри напускa Valentino, за да стане част от семейството на Dior. По този начин италианката се превърна и в първата жена, творчески директор на Dior, в цялата 70-годишна история на модния бранд.

Родената в Рим Грация Кюри прекара 17 години във Valentino, работейки рамо до рамо с Пиерпаоло Пичоли.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар