У дома, на работа или на път, тя винаги е с нас за бързи корекции и безупречен финиш. Пудрата за лице ни осигурява равномерно сияние, предотвратява омазняването и удължава трайността на фон дьо тена. 

Компактният вариант е в компресиран формат. Лесно се побира във всяка дамска чанта и е удобна за нанасяне навсякъде, а и по всяко време. Прахообразната пудра е подходяща за ежедневна употреба, но не е особено функционална за използване в движение. За поставянето й ще се нуждаете от подходяща четка. След полагане на фин слой върху цялото лице, е добре да се отстрани излишното количество.

Изборът на вида зависи от личните предпочитания, но на която и да се спрете, подберете правилно цвета. Точният нюанс трябва да е близък до тена на кожата. Целта е да се допълни и подчертае естествения ви вид. 

Матиращата пудра е перфектна за създаване на порцеланов завършек. За младежки вид и повече блясък, заложете на озаряващ вариант. За изключително нежен и естествен финиш няма да сбъркате, ако изберете пудра с копринени протеини. 

Каквото и да предпочитате за себе си, важно е да спазвате няколко стъпки, за максимален ефект. Подготовката на лицето за макиажа е от основно значение за постигане на отлични резултати.

Съвети и техники

Почистете старателно. Може да сложите бърза подхранваща маска. Овлажнете с подходящия продукт, след което може да стартирате с основа за грим. Тя ще подготви кожата перфектно. Ако желаете може да останете само с база или да преминете към фон дьо тен. Но завършването с пудра е задължително за фиксиране и допълване на грима. Не подценявайте нейното действие. 

С наближаването на летните месеци, задължителният продукт в козметичния несесер на всяка дама, трябва да бъде бронзиращата пудра. Тя с лекота ще снабди лицето със слънчеви отблясъци. А ако имате загар, продуктът ще го подчертае и удължи. Микропигментите покриват деликатно кожата и спомагат за постигане на вид, като след морска ваканция. UV филтрите в някои от бронзиращите пудри ще благоприятстват защитата от вредните слънчеви лъчи. 

Те обаче нямат много добър покривен ефект, затова е добре да се използват след обичайните продукти, само като лек акцент. Подходящо е нанасянето да става с голяма кръгла четка за ефект целуната от слънцето кожа. Започнете от челото, минете по скулите и след това покрийте челюстта. Подобно на контурирането, това ще създаде цялостен сияен, отпочинал и свеж вид. Ако нанесете пестеливо по дължината на носа, той оптически ще изглежда по-тънък. 

Перлите за лице също ще помогнат за постигане на подобен макиаж. Ще намерите и пудри, съчетаващи в себе си няколко цвята, за естествено и плавно преливане. Блестящите пигменти ще озарят кожата на мига. 

Няма как да сбъркате с използването на пудра. Дори леката фиксация ще донесе ползи, както за грима, така и за цялостната визия на лицето ви. Подберете внимателно правилния за вас вариант и се наслаждавайте на добрите резултати ежедневно. 

Голям избор пудри за лице: https://zachoveka.com/make-up/face-makeup/makeup-pouder от магазин "За човека".

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар