Вярно е, че Рамзи Болтън успя да издигне личните ни представи за ролята на злодей до съвършено нови висоти, но вероятно помните, че преди той да се появи сред героите в "Игра на тронове", във вселената на Джордж Р.Р. Мартин присъстваше един друг персонаж, който не му отстъпваше особено много. Това бе бившият вече крал на Вестерос Джофри Баратеон, изигран по един чудесен начин от младия и талантлив ирландец Джак Глийсън.

Безскрупулен, жесток, садистичен и лишен от всякаква емпатия, Крал Джофри бързо се превърна в най-мразеният герой от фентъзи вселената на Мартин. Ненавистта към Джофри стигна толкова високи висоти, че самият Джак Глийсън започна да получава заплахи за здравето си, имайки предвид, че в случая той просто играе и си върши работата. Можете да си представите обаче, до каква степен образът на Джофри е оказал влияние върху психиката на определени хора.

В това видео можете да видите и уникални кадри от прослушването на Глийсън за ролята. В случая ни е показан сегмент от прослушването, в който Джак трябва да каже една и съща реплика ("Боже мой, навън е слънчево") по два коренно различни начина - първо като най-обикновен, щастлив тийнейджър, а след това и като откровен злодей, който във всеки един момент може да ви върже и да ви затвори в мазето си, където ще бъдете измъчвани в продължение на седмици.

Гледайки онази част от видеото, в която Джак Глийсън трябва да влезе в кожата на злодей, откровено ви казваме, че ни побиха тръпки. И напълно разбираме, защо именно той е избран да играе Джофри - един от най-откровени психопати в епоса на Джордж Р.Р. Мартин.


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар