Само два дни след като ви съобщихме, че звездата от "Междузвездни войни" Кари Фишър е стабилизирана в следствие на претърпян инфаркт, с огромна нотка на тъга трябва да ви информираме, че 60-годишната актриса вече не е между живите.

Преди броени минути световните агенции съобщиха, че Фишър е починала в болницата в Лос Анджелис, където тя постъпи, претърпявайки сърдечен удар на полет от Лондон до Града на ангелите.

Кари Фишър ще остане в историята с култовата си роля на Принцеса Лея в епичната филмова сага на Джордж Лукас "Междузвездни войни". Тя бе също така и писател, като зад гърба си Кари Фишър има четири романа и три мемоарни книги.

Американската актриса получи инфаркт в петък, докато пътуваше на самолет от Лондон до Лос Анджелис. Още на борда на самолета тя получи първа помощ от медицинско лице, преди да бъде транспортирана в интензивното отделение на една от болниците в Ел Ей. Преди два дни нейната майка Деби Рейнолдс съобщи в социалните мрежи, че състоянието на Кари Фишър е стабилизирано. Скоро след това обаче актрисата издъхна.

Кари Фишър
Кари Фишър като Принцеса Лея в "Междузвездни войни"

Кари Фишър завинаги ще остане запомнена с ролята си на Принцеса Лея в сагата "Междузвездни войни". През миналата година имахме възможността отново да я видим на голям екран, след като Джей Джей Ейбрамс я убеди отново да влезе в кожата на Лея за Епизод VII "Силата се пробужда".

Кончината на Кари Фишър е факт само два дни, след като светът бе напуснат от друго голямо име в сферата на поп културата - Джордж Майкъл. През тази година се простихме още с Леми Килмистър, Дейвид Боуи, Принс, Алън Рикман, Леонард Коен, Мохамед Али и други. Или иначе казано, готови сме да изпратим една наистина неприятна година. А какво ни готви новата 2017, за това вече ни е страх дори да си помислим.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар