Американският колоездач Ланс Армстронг е една от най-противоречивите фигури в историята на световния спорт. Американецът е седемкратен шампион от най-престижното състезание в професионалното колоездене - "Тур дьо Франс", но в последствие титлите на Армстронг са му отнети, след като става ясно, че той е употребявал забранени стимуланти.

Преди това обаче американецът печели най-важната битка в живота си - тази с рака, а сигурно помните, че в един момент светът бе полудял по жълтите гривнички със слогана "Livestrong" - рожба на едноименната фондация на Ланс Армстронг.

Биографичната лента за атлета носи името "Програмата" (The Program), като филмът ще бъде базиран на книгата на ирландския журналист Дейвид Уолш - "Седемте смъртни гряха". Именно Уолш е и човекът, който с години най-настървено преследва истината за допинг-програмата на Ланс Армстронг и неговия отбор.

В ролята на Ланс Армстронг влиза добре познатият Бен Фостър, като любопитното е, че в търсене на максимално възможна автентичност, Фостър дори приема в тялото си същите стимуланти, благодарение на които Армстронг печели на седем пъти "Тур дьо Франс".

Режисьор на лентата е Стивън Фриърс, а в ролята на "разобличителя" Дейвид Уолш ще влезе Крис О'Доуд, който обикновено сме свикнали да наблюдаваме в комедийни роли.

"Програмата" ще "навести" кината по света в средата на следващия месец, а междувременно ние ви предлагаме да видите най-новия трейлър на лентата.


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар